Το ομαδικό αυτό παιχνίδι παίζεται νύχτα. Σβήνουμε όλα τα φώτα της κατασκήνωσης και κάποιοι ομαδάρχες κρύβονται καλά στην κατασκήνωση, κάνοντας ο καθένας ένα συγκεκριμένο ήχο ή θόρυβο.

Με την έναρξη του παιχνιδιού οι ομάδες αρχίζουν να περπατούν στην κατασκήνωση κάνοντας απόλυτη ησυχία και ψάχνουν να βρουν από που έρχονται οι θόρυβοι και τι θόρυβος είναι ο καθένας. Όταν τους βρουν, έρχονται στο αρχηγείο και κρυφά λένε στον αρχηγό τι βρήκαν (π.χ. κάτω από το παγκάκι πίσω από την κουζίνα ακούγεται ένα μπαλάκι να χτυπά στη ρακέτα). Αν έχουν λάθη είτε στον τόπο είτε στο θόρυβο, τους ξαναστέλνουμε πίσω. Είναι σημαντικό ολόκληρη η ομάδα να κινείται μαζί ανά πάσα στιγμή. Σε περίπτωση που δεν τηρείται αυτό, μπορούμε να επιβάλλουμε ποινές χρόνου (καθυστέρηση της ομάδας για μικρό χρονικό διάστημα).

Το παιχνίδι τελειώνει μόλις μία ομάδα βρει όλους τους θορύβους σωστά.

Παραλλαγή: Μπορούμε να δώσουμε σε κάθε ομάδα χαρτί και μολύβι και να ζητούμε από τα παιδιά να σκιτσάρουν το ή τα αντικείμενα με τα οποία δημιουργείται ο κάθε ήχος. Το χαρτί θα μπορούσε να έχει εκτυπωμένο ένα χάρτη της κατασκήνωσης· σε αυτήν την περίπτωση θα πρέπει να σημειώνουν στο χάρτη το σημείο όπου βρίσκεται η πηγή του ήχου.

1 αστεράκι2 αστεράκια3 αστεράκια4 αστεράκια5 αστεράκια (2 ψήφοι, μέσος όρος: 5,00 από 5)
Loading...
Δημοσιεύτηκε: 24 Δεκεμβρίου 2011Κατηγορίες: Κατασκήνωση0 Σχόλια