Πόσα τραγούδια ξέρεις;

Δημιουργούμε σετ τραγουδιών, στο καθένα από τα οποία υπάρχουν τόσα τραγούδια όσες και οι ομάδες στις οποίες είναι χωρισμένα τα παιδιά. Στο πρώτο σετ τραγουδιών, τα τραγούδια είναι γνωστά και εύκολα, στο δεύτερο λίγο πιο δύσκολα κ.ο.κ. Έτσι στο τελευταίο σετ είναι τα πιο σπάνια και τα πιο δύσκολα. Όσα σετ τραγουδιών δημιουργήσουμε, τόσοι θα είναι και οι γύροι του παιχνιδιού. Αφού ορίσουμε τα τραγούδια, τα αριθμούμε (ξεχωριστή αρίθμηση για κάθε σετ).

Στον πρώτο γύρο σηκώνεται ένα παιδί από κάθε ομάδα. Ξεκινά το παιδί της α’ ομάδας, διαλέγοντας έναν αριθμό. Τραγουδάμε (ή βάζουμε να παίζει) το τραγούδι που αντιστοιχεί στον αριθμό που διάλεξε. Ξαφνικά σταματάμε το τραγούδι και το παιδί πρέπει να πει τη συνέχεια. Αν την πει σωστά, τότε η ομάδα του παίρνει έναν πόντο και συνεχίζουμε βάζοντας τραγούδι στο παιδί της β’ ομάδας κ.ο.κ. Αν όμως το παιδί της α’ ομάδας δεν ξέρει το τραγούδι, ρωτάμε το παιδί της β’ ομάδας κ.ο.κ. Ασχέτως προς το ποιός θα βρει τελικά το 1ο τραγούδι, στο 2ο απαντά το παιδί της δεύτερης ομάδας πρώτο. Αν το ξέρει, παίρνει πόντο. Αν όχι, ρωτάμε τον 3ο, τον 4ο κ.ο.κ. Στο τρίτο τραγούδι απαντά το παιδί της γ’ ομάδας πρώτο. Αν το ξέρει, παίρνει πόντο κ.ο.κ. Αφού τελειώσει ο πρώτος γύρος (τα τραγούδια του 1ου σετ), κάθονται τα παιδιά και σηκώνονται τα επόμενα (ξανά ένα από κάθε ομάδα).

Στο 2ο γύρο ξεκινούμε με το παιδί της β’ ομάδας αφήνοντας το παιδί της πρώτης τελευταίο. Έτσι θα έχουν όλες οι ομάδες τη δυνατότητα να παίξουν πρώτοι σε κάποιο γύρο.

Έστειλε/-αν: "Χαρούμενοι Αγωνιστές" Κατερίνης

1 αστεράκι2 αστεράκια3 αστεράκια4 αστεράκια5 αστεράκια (Καμία βαθμολόγηση προς το παρόν.)
Loading...

Αφήστε μια απάντηση