Πόλεμος με μπαλάκια

Χωρίζουμε τα παιδιά σε 2 ομάδες στο γήπεδο ποδοσφαίρου (ή σε άλλο μεγάλο χώρο). Αν δεν υπάρχει ήδη χαραγμένη η γραμμή του κέντρου, χωρίζουμε με ένα σχοινί το γήπεδο στα δύο και βάζουμε τις δύο ομάδες εκατέρωθεν. Η περιοχή του τέρματος είναι αντίστοιχα η βάση κάθε ομάδας (αν δεν υπάρχει χαραγμένη η περιοχή, ορίστε την με κάποιο τρόπο). Παράλληλα ρίχνουμε ίδιο αριθμό από μικρά πλαστικά μπαλάκια (μεγαλύτερα του πινγκ-πονγκ) στα δύο στρατόπεδα.

Με το σφύριγμα οι δύο ομάδες προσπαθούν να πετάξουν όλα τα μπαλάκια στην άλλη πλευρά, χωρίς να περνούν τη γραμμή που χωρίζει τις δυο ομάδες. Το παιχνίδι τελειώνει με 2 σφυρίγματα. Στο πρώτο οι ομάδες τρέχουν προς τη βάση τους έχοντας όμως το δικαίωμα να συνεχίσουν να ρίχνουν μπαλάκια προς την άλλη πλευρά. Στο δεύτερο σφύριγμα σταματούν να ρίχνουν. Αμέσως μετά, μετράμε τα μπαλάκια από την κάθε πλευρά και η ομάδα στην πλευρά της οποίας είναι τα λιγότερα κερδίζει το παιχνίδι.

Μπορούμε να παίξουμε αρκετούς γύρους. Καλό είναι ο υπεύθυνος του παιχνιδιού να μην πει σε πόση ώρα θα σφυρίξει τη λήξη.

Παραλλαγή: Τα μπαλάκια μπορούν να ρίχνονται προς ένα συγκεκριμένο μέρος, πχ το τέρμα της αντίπαλης ομάδας. Οι αντίπαλοι μπορούν να διακόπτουν την πορεία της μπάλας, αλλά όχι να την μαζεύουν από το τέρμα. Νικήτρια είναι η ομάδα που θα καταφέρει στο τέλος του παιχνιδιού να έχει βάλει τα περισσότερα “γκολ”.

Έστειλε/-αν: "Χαρούμενοι Αγωνιστές" Κατερίνης

1 αστεράκι2 αστεράκια3 αστεράκια4 αστεράκια5 αστεράκια (2 ψήφοι, μέσος όρος: 5.00 από 5)
Loading...

Αφήστε μια απάντηση