Τα παιδιά χωρίζονται σε 2 ομάδες, στην καθεμιά από τις οποίες δίνονται μαντήλια διαφορετικού χρώματος (το μαντήλι είναι καλό να έχει μεγάλη τη μία διάσταση, περίπου 30-40 εκ, και μικρή την άλλη, περίπου 5-10 εκ). Τα παιδιά παίρνουν ένα μαντήλι (το καθένα), το οποίο κρεμούν είτε από τη “ζώνη” του παντελονιού είτε από τις τσέπες του παντελονιού είτε με ένα λαστιχάκι από το μπράτσο. Στις δύο πρώτες περιπτώσεις το μέρος του μαντηλιού που εξέχει και είναι ορατό πρέπει να είναι σημαντικά μεγαλύτερο από το υπόλοιπο, ενώ, προφανώς, όποια λύση επιλεχθεί πρέπει να ισχύσει για το σύνολο των παιδιών.

Κάθε ομάδα κρύβει σε έναν σαφώς οριοθετημένο χώρο ένα λάφυρο (έχουμε δείξει ή περιγράψει προηγουμένως στα παιδιά το λάφυρο της κάθε ομάδας). Σκοπός της κάθε ομάδας είναι να κλέψει το λάφυρο της άλλης και ταυτόχρονα να προστατέψει το δικό της. Αν, κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, το μαντηλάκι κάποιου παιδιού κλαπεί (από αντίπαλο), τότε το παιδί αυτό “σκοτώνεται” και βγαίνει από το παιχνίδι.

Νικήτρια είναι η ομάδα που θα φέρει και θα παραδώσει πρώτη το λάφυρο της αντίπαλης στον αρχηγό (ο οποίος έχει φροντίσει να βρίσκεται σε περίπου όση απόσταση από τα δύο λάφυρα). Σε περίπτωση που θέλουμε το παιχνίδι να έχει χρονικό όριο, τότε αν δεν προλάβει καμία ομάδα να βρει το λάφυρο, καταμετράμε τα κλεμμένα μαντηλάκια και νικήτρια είναι η ομάδα με τα περισσότερα τέτοια.

1 αστεράκι2 αστεράκια3 αστεράκια4 αστεράκια5 αστεράκια (3 ψήφοι, μέσος όρος: 2,67 από 5)
Loading...
Δημοσιεύτηκε: 26 Δεκεμβρίου 2011Κατηγορίες: Κατασκήνωση0 Σχόλια