Τα παιδιά χωρίζονται σε δύο ισάριθμες και ισοδύναμες ομάδες κατά το δυνατόν, οι οποίες έχουν και από έναν αρχηγό, στην ομάδα των επιτιθέμενων και στην ομάδα των αμυνόμενων.

Το παιχνίδι παίζεται σε διαγεγραμμένο χώρο σχήματος ορθογωνίου παραλληλογράμμου, διαστάσεων περίπου 50×30 m, στα δύο άκρα του οποίου συγκεντρώνονται οι αντίπαλες ομάδες. Σε απόσταση περίπου 15 μέτρων από την ομάδα των αμυνομένων τοποθετείται όρθια μικρή σημαία, κοντά στην οποία στέκεται από την αρχή του παιχνιδιού ο αρχηγός των επιτιθεμένων.

Οι επιτιθέμενοι προσπαθούν να πάρουν την σημαία και να την μεταφέρουν στην περιοχή τους. Απαγορεύεται η μεταβίβαση της σημαίας από επιτιθέμενο σε επιτιθέμενο.

Οι αμυνόμενοι προσπαθούν να εμποδίσουν τους επιτιθεμένους να πετύχουν τον σκοπό τους, κυνηγώντας τους. Όποιον επιτιθέμενο αγγίξουν, τον βγάζουν από το παιχνίδι.

Ο αρχηγός των επιτιθεμένων, που στέκεται κοντά στη σημαία, δεν μπορεί ν’ αρπάξει τη σημαία. Βοηθάει όμως την ομάδα του κυνηγώντας τους αμυνόμενους. Όποιον αγγίξει, τον βγάζει από το παιχνίδι. Ο αρχηγός των επιτιθέμενων δεν βγαίνει ποτέ από το παιχνίδι.

Όποιος παίχτης βγει από τα όρια του παραλληλογράμμου, βγαίνει από το παιχνίδι.

ΤΕΛΟΣ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ

Νικήτρια είναι η ομάδα των επιτιθεμένων αν κατορθώσει να μεταφέρει τη σημαία στην περιοχή της. Νικήτρια είναι η ομάδα των αμυνομένων αν κατορθώσει να βγάλει εκτός παιχνιδιού τους μισούς επιτιθεμένους.

Όταν τελειώσει ένας γύρος, οι ομάδες αλλάζουν θέσεις.

1 αστεράκι2 αστεράκια3 αστεράκια4 αστεράκια5 αστεράκια (Καμία βαθμολόγηση προς το παρόν.)
Loading...
Δημοσιεύτηκε: 4 Φεβρουαρίου 2023Κατηγορίες: Εκδρομή, Κατασκήνωση, Κατηχητικό/ΟμάδαΕτικέτες: , 0 Σχόλια