Πριν συνεχίσεις βεβαιώσου ότι έχεις το πρόγραμμα Microsoft PowerPoint.

Προτεινόμενες ηλικίες: Δημοτικό
Θεματική παιχνιδιού: Το παιχνίδι έχει εθνικό χαρακτήρα και πιο συγκεκριμένα έχει σχέση με την Ελληνική επανάσταση.

ΓΕΝΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

1. Πριν ανοίξεις το παιχνίδι κατέβασε τις γραμματοσειρές που απαιτούνται και βρίσκονται στον αρχείο .zip.

2. Μόλις ανοίξεις το παιχνίδι πάτησε ενεργοποίηση περιεχομένου ή ενεργοποίηση μακροεντολών στην κίτρινη καρτέλα που θα σου εμφανίσει ή στο παράθυρο που θα σου βγει.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

1. Πάτα προβολή παρουσίασης.

2. Τα παιδιά θα χωριστούν σε δύο ομάδες. Σκοπός τους είναι να μαζέψουν όσο το δυνατόν περισσότερους πόντους.

3. Λεπτομερείς κανόνες για το παιχνίδι αναφέρονται στην παρουσίαση.

4. Κάθε λέξη αποτελείται από δύο διαφάνειες:

  • α. Ερώτηση (Μπερδεμένη λέξη)
  • β. Απάντηση (Η λέξη σωστά γραμμένη)

5. Όλες οι διαφάνειες “Ερώτηση” έχουν πάνω δεξιά ένα χρονόμετρο. Μόλις βρεθούμε σε αυτήν την διαφάνεια για να ξεκινήσει να μετράει αντίστροφα ο χρόνος θα πρέπει απλά να πατήσουμε τον αριθμό μέσα στο ρολόι.

6. Για να εμφανιστεί η κάθε λέξη στις διαφάνειες “Ερώτηση” θα πρέπει να πατήσεις το μπλε πλαίσιο πάνω αριστερά που αναφέρει την σειρά της λέξης. (πχ. 3η λέξη)

7. Μόλις τελειώσει ο χρόνος θα πρέπει ο ομαδάρχης να πατήσει το κουμπί με το ερωτηματικό για να προχωρήσει στην επόμενη διαφάνεια όπου θα βρίσκεται η απάντηση δηλαδή η σωστά γραμμένη λέξη.

8. Αν η ομάδα βρήκε σωστά την λέξη τότε θα πάρει έναν πόντο και ο ομαδάρχης θα πρέπει να πατήσει το αντίστοιχο στρογγυλό κουμπί +1 της ομάδας.

9. Αν η ομάδα δεν βρήκε την λέξη τότε δεν παίρνει πόντο και συνεχίζουμε με την επόμενη διαφάνεια (η οποία θα είναι ερώτηση) και θα απευθύνεται στην άλλη ομάδα.

10. Στις διαφάνειες “Απάντηση” για να εμφανιστεί η σωστή λέξη αρκεί να πατήσουμε το κουμπί με το αγγλικό ερωτηματικό που βρίσκεται πάνω από το κουμπί με το βελάκι, στο κέντρο της διαφάνειας.

11. Δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσεις τα βελάκια στο πληκτρολόγιό σου, μόνο τα κουμπιά που θα εμφανίζονται στην διαφάνεια για να προχωράς στην επόμενη διαφάνεια, (Ερώτηση ή Απάντηση).

12. Στην πρώτη διαφάνεια “Ερώτηση” εκτός από το κουμπί με το ερωτηματικό που σε παραπέμπει στην απάντηση, υπάρχει ακριβώς δίπλα και ένα κουμπί με ένα βελάκι. Αυτό
το κουμπί θα πρέπει να το πατήσεις σίγουρα την πρώτη φορά που θα ανοίγεις το παιχνίδι έτσι ώστε να αρχικοποιηθεί το σκορ των δύο ομάδων. Γενικά αυτό το κουμπί επαναφέρει τα σκορ των ομάδων.

13. Τα υπόλοιπα κουμπιά με βελάκια, απλά θα σε μεταφέρουν στην επόμενη διαφάνεια.

14. Η τελευταία ερώτηση δίνει +3 πόντους και κρατάει 1 λεπτό σε αντίθεση με τις υπόλοιπες.

1 αστεράκι2 αστεράκια3 αστεράκια4 αστεράκια5 αστεράκια (1 ψήφοι, μέσος όρος: 5,00 από 5)
Loading...