Ρομπέν των Δασών

Πριν συνεχίσεις βεβαιώσου ότι έχεις το πρόγραμμα Microsoft PowerPoint.

Προτεινόμενες ηλικίες: Δημοτικό
Θεματική παιχνιδιού: Το παιχνίδι έχει σχέση με τον χαρακτήρα της Disney Robin Hood.

ΓΕΝΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ
Μόλις ανοίξεις το παιχνίδι πάτησε ενεργοποίηση περιεχομένου ή ενεργοποίηση μακροεντολών στην κίτρινη καρτέλα που θα σου εμφανίσει ή στο παράθυρο που θα σου βγει.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ
1. Πάτα προβολή παρουσίασης.
2. Τα παιδιά θα χωριστούν σε δύο ομάδες. Σκοπός τους είναι να μαζέψουν όσο το δυνατόν περισσότερους πόντους.
3. Το παιχνίδι περιέχει μια ιστορία αρχικά που καλό είναι να την διαβάσεις στα παιδιά για να μπουν στο κλίμα.
4. ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Δεν χρειάζεται και δεν πρέπει να χρησιμοποιήσεις τα βελάκια στο πληκτρολόγιό σου. Χρησιμοποίησε μόνο τα κουμπιά που θα εμφανίζονται στην διαφάνεια για να προχωράς στην επόμενη και να αλληλεπιδράς με τις λειτουργίες του παιχνιδιού. (Αυτό ισχύει για τις διαφάνειες που δεν αναπτύσsεται η ιστορία)
5. Η γενική ιδέα του παιχνιδιού είναι ότι θα πρέπει τα παιδιά να βοηθήσουν τον Ρομπέν των Δασών να πάρει τα λεφτά που έχει ο πρίγκιπας Ιωάννης στο δωμάτιό του ενώ αυτός κοιμάται.
6. Αφού χωριστούν τα παιδιά σε δύο ομάδες θα πρέπει ξεκινώντας από την πρώτη ομάδα τα παιδιά να διαλέξουν έναν σάκο.
7. ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Πριν ξεκινήσεις το παιχνίδι και κάθε φορά που θα θες να το ξεκινήσεις θα πρέπει αναγκαστικά να πατήσεις το κουμπί “επαναφορά” που βρίσκεται στο κέντρο πάνω της διαφάνειας, το οποίο θα αρχικοποιήσει τα σκορ των ομάδων. Επίσης θα πρέπει να πατήσεις το πράσινο κουμπί που περιέχει τον αριθμό της ομάδας που παίζει σε αυτόν τον γύρο και βρίσκεται και αυτό στο κέντρο της διαφάνειας το οποίο επαναφέρει την ομάδα που θα πρέπει να παίξει σε αυτόν τον γύρο. Από εκεί και πέρα δεν χρειάζεται να ξαναπατήσεις τα κουμπιά εκτός αν έχει γίνει κάποιο λάθος.
8. Κάθε σάκος περιέχει και διαφορετικό αριθμό από νομίσματα. Όσο μεγαλύτερος ο αριθμός, τόσο περισσότερους πόντους θα πάρει η ομάδα αν απαντήσει σωστά και τόσο μεγαλύτερης δυσκολίας θα είναι η ερώτηση που θα τους ανατεθεί.
9. Ο ομαδάρχης θα πατήσει πάνω στον σάκο που θα του πουν τα παιδιά και θα εμφανιστεί μια ερώτηση.
10. Το κουμπί με το αγγλικό ερωτηματικό χρησιμοποιείται για να εμφανιστεί η απάντηση στην ερώτηση, μόνο όταν τα παιδιά απαντήσουν ή περάσει ένα συγκεκριμένο και καθορισμένο
χρονικό διάστημα.
11. Αν τα παιδιά απαντήσουν σωστά τότε ο ομαδάρχης θα πατήσει το πράσινο κουμπί που αναφέρει το ποσό της ερώτησης (που είναι τα νομίσματα που περιέχει ο σάκος και οι πόντοι που θα πάρει η ομάδα αν απαντήσει σωστά)
ή το κουμπί με το 0 σε περίπτωση που η ομάδα δεν απάντησε σωστά και θα πάρει 0 πόντους.
12. Όποιο και από τα δυο κουμπιά να πατήσεις θα σε οδηγήσει πάλι στην διαφάνεια 20 με τα υπόλοιπα σακιά, δεν χρειάζεται να κάνεις κάτι άλλο εσύ.
13. Θα πρέπει αν έχει βρεθεί σωστά η απάντηση να έχουν προστεθεί τόσοι βαθμοί στην ομάδα που απάντησε σωστά όσα και τα νομίσματα που είχε ο σάκος που επέλεξαν, και ο δείκτης
που λέει ποια ομάδα παίζει στην συνέχεια να δείχνει την επόμενη ομάδα στην σειρά για να παίξει.
14. Το παιχνίδι θα ολοκληρωθεί μόλις παιχτούν όλοι οι σάκοι.
15. Στην περίπτωση που ολοκληρωθεί το παιχνίδι και το σκορ είναι ισόπαλο, ο ομαδάρχης θα πατήσει το κουμπί με το i και θα εμφανιστούν 2 σάκοι αξίας 1 νομίσματος. Κάθε ομάδα
θα διαλέξει ένα σάκο από τους καινούργιους για να πάρει τον επιπλέον πόντο και να νικήσει τελικά αυτή. Αν και πάλι καταλήξει το παιχνίδι σε ισοπαλία, τότε απλά οι ομάδες είναι
ισόπαλες.
16. Μόλις τελειώσουν όλες οι ερωτήσεις και η διαδικασία της ισοπαλίας (αν υπάρχει) συγκρίνουμε τα σκορ των ομάδων και όποια έχει το μεγαλύτερο σκορ νικάει.
17. Το κουμπί με το βελάκι στα δεξιά μας οδηγεί στην συνέχεια της ιστορίας που επίσης καλό είναι να διαβάσουμε στα παιδιά. Δεν πρέπει να πατηθεί πριν τελειώσουν οι ερωτήσεις.

Σημαντική σημείωση: Το παιχνίδι περιέχει ερωτήσεις που αφορούν 1. μόνο τα Χελιδόνια Αθηνών ή 2. δεν είναι κατάλληλες για οποιαδήποτε μέρα του χρόνου.
Για να έχει νόημα να παιχτεί απλά άλλαξε τις ερωτήσεις που δεν είναι κατάλληλες. Αυτές βρίσκονται στις διαφάνειες: 22, 23, 24, 27, 31, 36, 39, 41.

Μόνο εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι χρήστες μπορούν να μεταφορτώνουν αρχεία!

Έστειλε/-αν: "Χαρούμενοι Αγωνιστές" Αθηνών

1 αστεράκι2 αστεράκια3 αστεράκια4 αστεράκια5 αστεράκια (Καμία βαθμολόγηση προς το παρόν.)
Loading...

Αφήστε μια απάντηση