Μόνο εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι χρήστες μπορούν να μεταφορτώνουν αρχεία!

Υλικά: βιβλιαράκια τραγουδιών (αρκετός αριθμός για να βλέπουν όλα τα παιδιά)

Προετοιμασία παιχνιδιού: Χωρίζουμε τα παιδιά σε 4 ομάδες το λιγότερο, ανάλογα με τον αριθμό τους και μοιράζουμε τα βιβλιαράκια τραγουδιών στα παιδιά. Στην περίπτωση που θέλουμε να παίξουμε το παιχνίδι στην κατασκήνωση, παίζουν οι ομάδες της κατασκήνωσης όπως είναι ήδη χωρισμένες.

Το παιχνίδι: Ξεκινάει μια ομάδα να τραγουδάει ένα τραγούδι από το βιβλιαράκι. Ο συντονιστής του παιχνιδιού (ο κατηχητής ή ο ομαδάρχης ή ο αρχηγός κλπ.) ξαφνικά υποδεικνύει μια άλλη ομάδα, η οποία πρέπει να ξεκινήσει αμέσως να τραγουδάει ένα άλλο τραγούδι. Στην συνέχεια, ο συντονιστής υποδεικνύει πάλι ξαφνικά άλλη ομάδα, η οποία πρέπει κι αυτή να ξεκινήσει αμέσως να τραγουδάει ένα τραγούδι διαφορετικό από τα αυτά που έχουν ήδη ακουστεί.

Το παιχνίδι συνεχίζεται με αυτόν τον τρόπο. Όποια ομάδα δεν ξεκινήσει να τραγουδάει αμέσως μόλις την υποδείξει ο συντονιστής του παιχνιδιού, χάνει. Επίσης, χάνει και όποια ομάδα τραγουδήσει κάποιο τραγούδι που έχει ήδη ακουστεί από άλλη ομάδα.

Όταν κάποια ομάδα χάνει, το παιχνίδι συνεχίζεται με τις υπόλοιπες, οι οποίες εξακολουθούν όμως να μην μπορούν να πουν τα τραγούδια που έχουν ακουστεί από την αρχή του παιχνιδιού.

Το παιχνίδι αποκτά ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον αν ο συντονιστής αλλάζει όλο και πιο γρήγορα τις ομάδες. Δηλαδή, την πρώτη ομάδα μπορεί να την αφήσει να τραγουδήσει 2 στροφές και μετά να υποδείξει άλλη, στην δεύτερη να την αφήσει να τραγουδήσει 1,5 στροφές, στην τρίτη μισή στροφή κλπ. Αλλά μπορεί να κάνει και το εξής: να αφήσει την πρώτη ομάδα να τραγουδήσει δύο στροφές, την δεύτερη δύο στίχους, την τρίτη μία στροφή, την τέταρτη το μισό τραγούδι κλπ, ώστε να μην ξέρουν οι ομάδες πότε θα γίνει η αλλαγή.

Σε κάθε περίπτωση, οι ομάδες απαγορεύεται να σημειώνουν ποια τραγούδια έχουν ακουστεί. Αντιθέτως, ο συντονιστής του παιχνιδιού πρέπει να να τα σημειώνει, ώστε να ελέγχει πότε κάποια ομάδα πρέπει να βγει εκτός παιχνιδιού.

Νικήτρια είναι η ομάδα που θα καταφέρει να μείνει μέχρι το τέλος του παιχνιδιού.

*Παραλλαγή του παιχνιδιού: Μπορούμε να μην μοιράσουμε βιβλιαράκια τραγουδιών και η κάθε ομάδα να λέει τραγούδια από μνήμης!

Προσοχή: Προκειμένου να είναι πραγματικά τυχαία η επιλογή της ομάδας που θα τραγουδήσει κάθε φορά, ο Κωνσταντίνος Ρακτιβάν δημιούργησε την παρακάτω εφαρμογή που βγάζει με τυχαίο τρόπο το ποια θα είναι η επόμενη ομάδα που πρέπει να τραγουδήσει.

Την εφαρμογή μπορείτε να την κατεβάσετε μαζί με σύντομες οδηγίες παρακάτω ή να την χρησιμοποιήσετε κατευθείαν από την παρούσα σελίδα.

προσθήκη συμμετοχής

συμμετοχές

    παιχνίδι

    γύρος:

    δεν έπαιξαν ακόμα στον τρέχοντα γύρο:

      κληρώθηκε:

      προκρίθηκαν στον επόμενο γύρο:

        έχουν αποκλειστεί:

          αποτελέσματα

          νικητής:

          ηττημένοι:

            1 αστεράκι2 αστεράκια3 αστεράκια4 αστεράκια5 αστεράκια (Καμία βαθμολόγηση προς το παρόν.)
            Loading...
            Δημοσιεύτηκε: 30 Νοεμβρίου 2019Κατηγορίες: Κατασκήνωση, Κατηχητικό/ΟμάδαΕτικέτες: , , 0 Σχόλια