Οι κατασκηνωτές χωρίζονται σε δύο μεγάλες ομάδες, τους Πράσινους και τους Γαλάζιους. Στο κέντρο του γηπέδου συγκεντρώνονται όλα τα παιδιά γύρω από ορισμένο στέλεχος, που κρατά στο χέρι του ένα μικρό μπαλάκι. Το στέλεχος ρίχνει το μπαλάκι ψηλά. Κάθε ομάδα προσπαθεί να το πιάσει και με πάσες ανάμεσα στα μέλη της να χτυπήσει στην πλάτη παίχτες της αντίπαλης ομάδας.

Κάθε παιδί που χτυπιέται στην πλάτη με το μπαλάκι γίνεται αιχμάλωτος της αντίθετης ομάδας και υποχρεώνεται να σταθεί σε ορισμένο σημείο με την πλάτη γυρισμένη προς τους παίχτες. Αν οι φίλοι του πάρουν το μπαλάκι και τον χτυπήσουν στην πλάτη, τον ελευθερώνουν. Η απελευθέρωση γίνεται και με ανταλλαγή αιχμαλώτων. Τρωτό σημείο είναι μόνο η πλάτη. Όταν πιαστούν πολλοί αντίπαλοι αιχμάλωτοι, κάνουν αλυσίδα με τεντωμένα τα χέρια. Ελευθερώνονται μόνο όσα παιδιά έχουν χτυπηθεί μετά από εκείνον που χτυπήθηκε στην πλάτη και όχι όλοι οι αιχμάλωτοι.

Το μπαλάκι πρέπει να περνάει σε άλλους με πάσες και να μην το κρατάει στα χέρια του ο ίδιος για πολλή ώρα, χωρίς να το χτυπάει στο έδαφος.

Κερδίζει η ομάδα που θα έχει πιάσει τους περισσότερους αιχμαλώτους μέχρι την λήξη του παιχνιδιού.

Πηγή: Αγγέλου Γκούνη – Ιωάννη Ζαμπέλη, Ομαδική Ψυχαγωγία, Λευκάδα 2004.

1 αστεράκι2 αστεράκια3 αστεράκια4 αστεράκια5 αστεράκια (Καμία βαθμολόγηση προς το παρόν.)
Loading...
Δημοσιεύτηκε: 2 Ιουλίου 2019Κατηγορίες: Κατασκήνωση, Κατηχητικό/ΟμάδαΕτικέτες: , , 0 Σχόλια