Κύριε, ο Θεός μας, γνωρίζω ότι αγαπάς με πατρική αγάπη κάθε άνθρωπο και μάλιστα κάθε νέο που ειλικρινά επιθυμεί να σε ακολουθήσει. Και τέτοιοι νέοι είναι Κύριε, και αυτοί που μου εμπιστεύθηκες να βοηθήσω στην ωραία τους πορεία. Γι’ αυτούς θέλω να σε παρακαλέσω απόψε.

Ζουν Κύριε, μέσα σε κοινωνία ψεύδους και φθοράς και σε περιβάλλον που άλλες πορείες υποδεικνύει και άλλους οδηγούς προβάλλει. Κι αυτοί, νέα και άπειρα παιδιά, κάποτε δελεάζονται και επηρεάζονται.

Γίνε Εσύ Κύριε, ο φωτισμός τους, ώστε να αντιληφθούν καλά ότι το συμφέρον τους, το επίγειο και αιώνιο, είναι να ακολουθούν πιστά Εσένα. Να αντιληφθούν τις παγίδες που στήνουν άνθρωποι και συστήματα. Άπλωσε το χέρι Σου και γίνε ο κραταιός υπερασπιστής της ψυχής τους και αξίωνέ τους να σε ακολουθούν πιστά και σταθερά. Τόνωνέ τους παντού και πάντοτε με φρόνημα μαχητικό, ώστε με την Χάρη και την προστασία Σου να νικούν κάθε τι αντίθετο εσωτερικά και εξωτερικά.

Γίνε Οδηγός τους Εσύ, που αγαπάς σφοδρά κάθε νέο που προσπαθεί να πορεύεται την οδό της σωτηρίας, ώστε τίποτα από τα «ἐν σκότει διαπορευόμενα» να μην προξενήσει κακό στην πολύτιμη ψυχή τους.

Ευλόγησε Κύριε κι εμένα, τον ομαδάρχη και τα παιδιά να ακολουθούμε πίσω Σου σταθερά, μέχρι τελευταίας μας πνοής στη ζωή αυτή και κατόπιν στη Βασιλεία Σου. Αμήν.

«Μιᾷ ψυχῇ Συναθλοῦντες», αριθμός τεύχους 140, σελίδα 36, Αθήνα, 1986.

1 αστεράκι2 αστεράκια3 αστεράκια4 αστεράκια5 αστεράκια (6 ψήφοι, μέσος όρος: 4,33 από 5)
Loading...
Δημοσιεύτηκε: 10 Αυγούστου 2016Κατηγορίες: Κατασκήνωση, Κατηχητικό/Ομάδα0 Σχόλια