Μόνο εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι χρήστες μπορούν να μεταφορτώνουν αρχεία!

Σύντομη περιγραφή
Παιχνίδι εξωτερικού χώρου για 5 έως 15 παιδιά δημοτικού ή γυμνασίου. Θέλει ταχύτητα και σκέψη!

Εισαγωγή:
Σ’ ένα ξεχασμένο νησί έχουνε εγκλωβιστεί κάποιοι ναυαγοί. Μόλις τους έχει εντοπίσει ένα μεγάλο πλοίο κι έχει στείλει τις βάρκες του για να τους σώσουν. Όμως κάποιοι πεινασμένοι καρχαρίες τους έχουν περικυκλώσει! Ένας  για 5-7 παιδιά, δύο για περισσότερα.
Πόσοι θα καταφέρουν να φτάσουν στο πλοίο και να σωθούν χωρίς να τους πιάσουν και να τους φάνε οι καρχαρίες;

 

Προετοιμασία:
Σχεδιάζουμε στο έδαφος ένα μεγάλο κύκλο με κιμωλία ή κεραμίδι ώστε να χωράνε όλα τα παιδιά. Αυτό είναι το νησί όπου ναυάγησαν! Σε απόσταση λίγων μέτρων σχεδιάζουμε 2-3 μικρότερους κύκλους για τις βάρκες όπου μπορούν να μπαίνουν οι ναυαγοί και να προστατεύονται από τους καρχαρίες. Οι καρχαρίες τοποθετούνται ανάμεσα στις βάρκες και το νησί. Τέλος σχεδιάζουμε λίγα μέτρα μετά τις βάρκες το πλοίο όπου όποιος φτάνει σώζεται! Το παιχνίδι ξεκινά και οι ναυαγοί τρέχουν όποτε θέλουν σε όποια βάρκα θέλουν κι από εκεί μετά πάνε στο πλοίο. Αν φυσικά δεν προλάβει να τους πιάσει κάποιος καρχαρίας.

 

navagoi-karxaries

 

 

Τέλος παιχνιδιού:
Αν δούμε ότι κάποιοι ναυαγοί διστάζουν να βγουν από το νησί, τους δίνουμε λίγο χρόνο μέχρι να τα καταφέρουν (π.χ. 30”). Το παιχνίδι τελειώνει όταν όλοι οι ναυαγοί έχουνε φύγει από το νησί και ή έχουν πιαστεί ή έχουν φτάσει στο πλοίο. Την επόμενη φορά καρχαρίες γίνονται οι πρώτοι 2 που πιάστηκαν από τους καρχαρίες. Νικητές είναι οι καρχαρίες που έπιασαν πιο πολλούς ναυαγούς!

Κατεβάστε πιο κάτω τις οδηγίες και το βίντεο του παιχνιδιού!

1 αστεράκι2 αστεράκια3 αστεράκια4 αστεράκια5 αστεράκια (2 ψήφοι, μέσος όρος: 5,00 από 5)
Loading...
Δημοσιεύτηκε: 10 Μαΐου 2016Κατηγορίες: Κατηχητικό/Ομάδα0 Σχόλια