Μόνο εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι χρήστες μπορούν να μεταφορτώνουν αρχεία!

Ένα διασκεδαστικό ομαδικό παιχνίδι εξωτερικού χώρου. Απαιτεί καλή στρατηγική και ταχύτητα!

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:paixnidi-tou-dasous
Χωρίζουμε τα παιδιά σε 2 ομάδες. Τους κόκκινους και τους μπλε. Ορίζουμε τη βάση για κάθε ομάδα και τοποθετούμε εκεί την σημαία της (π.χ. ένα καπέλο). Καλό θα είναι οι δύο βάσεις να απέχουν αρκετά η μία από την άλλη. Δίνουμε σε κάθε παιδί ένα νούμερο για να το φορέσει στο κεφάλι του. Το κάθε παιδί πρέπει να θυμάται από έξω τον αριθμό του. Ανακοινώνουμε ότι ανάμεσα στις δύο βάσεις, στη μέση του χώρου όπου παίζουμε, υπάρχει το νεκροταφείο, εκεί δηλαδή όπου πηγαίνει όποιος «καίγεται». Χρειάζεται επίσης αρκετοί ομαδάρχες να διασκορπιστούν στον χώρο και να επιβλέπουν για τη σωστή διεξαγωγή του παιχνιδιού.

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ:

Να πάρουμε τη σημαία της αντίπαλης ομάδας και να τη μεταφέρουμε στη μέση του γηπέδου (στο νεκροταφείο) χωρίς να μας κάψουν.

ΕΚΚΙΝΗΣΗ:
Αφού τοποθετηθούν οι ομάδες στις βάσεις τους και καθορίσουν το σχέδιο άμυνας και επίθεσής τους δίνεται το παράγγελμα για την έναρξη του παιχνιδιού. Οι επιθετικοί κάθε ομάδας κατευθύνονται προς το απέναντι στρατόπεδο προσέχοντας να μην δουν οι αντίπαλοι τον αριθμό τους. Αντίστοιχα, οι αμυντικοί κάθε ομάδας περιμένουν κοντά στη σημαία τους τους αντίπαλους επιθετικούς.

ΠΩΣ «ΚΑΙΜΕ» ΕΝΑΝ ΑΝΤΙΠΑΛΟ;paixnidi-tou-dasous

Σε περίπτωση που δούμε έναν αντίπαλο προσπαθούμε να διακρίνουμε τον 3ψήφιο αριθμό του και το φωνάζουμε. Π.χ. αν δω ένα παιδί με το νούμερο 372 χρώματος μπλε στο κεφάλι του, φωνάζω «372 μπλε έξω».  Όποιος «καεί» παραδίδει το καρτελάκι του σε έναν από τους επιβλέποντες ομαδάρχες και κατευθύνεται προς το νεκροταφείο. Καλό θα ήταν να επιτρέπουμε ως 3 φορές να δοκιμάζει ένα παιδί να πει το νούμερο ενός αντιπάλου. Παρατηρείται το φαινόμενο να βλέπει κάποιος 2 από τα 3 νούμερα του αντιπάλου και μετά να λέει στην τύχη νούμερα. Στην περίπτωση των 3 αποτυχημένων προσπαθειών χάνει εκείνος που φώναξε λάθος το νούμερο του αντιπάλου του.

ΠΩΣ ΦΥΛΑΓΟΜΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ «ΚΑΩ»;

Μπορώ να κρύψω τον αριθμό μου σε οποιοδήποτε φυσικό αντικείμενο (π.χ. τοίχο, κλαδί, θάμνο). Απαγορεύεται να κρύψω τον αριθμό μου με το χέρι μου ή να βάλω το καρτελάκι μου ψηλά ή στραβά για να μην το βλέπουν οι αντίπαλοι.

 

1 αστεράκι2 αστεράκια3 αστεράκια4 αστεράκια5 αστεράκια (3 ψήφοι, μέσος όρος: 5,00 από 5)
Loading...
Δημοσιεύτηκε: 20 Οκτωβρίου 2014Κατηγορίες: Κατασκήνωση, Κατηχητικό/Ομάδα3 Comments

3 Comments

  1. Είναι πραγματικά υπέροχο παιχνίδι. Εμείς το παίζουμε σε αληθινό πυκνό και σχετικά άγριο δάσος έξω από το χώρο της κατασκήνωσης, αργά το βράδυ με φανάρια! Όλο αυτό το συναίσθημα της αγωνίας και της αδρεναλίνης δεν περιγράφεται. Είναι πολύ πιο ωραίο το βράδυ και ακόμη όταν η απόσταση των λαβάρων είναι μεγάλη. Ακόμη ένας ωραίος τρόπος για να μην βλέπουν το νούμερο σου η άλλη όταν δεν υπάρχει κοντά σου θάμνος ή δέντρο είναι να έρπεσαι χάμω. Δυστυχώς έχω τελιώσει τον κύκλο μου ως ομαδόπουλο και δε θα ξαναπαίζω αυτό το παιχνίδι. Φρικάρω πραγματικά!!!

    • παίχτης 12 Μαΐου 2015 at 17:21

      Να ξεκινήσετε ένα νέο κύκλο ως ομαδάρχης-παίκτης. Με αυτόν τον τρόπο κι αν μπορεί να μορφωθεί Χριστός στις ψυχές των παιδιών! Πώς θα διαχειριστούμε πιθανή ήττα, η αποφυγή αθέμιτων μέσων, κλπ κλπ.

  2. nektkal 30 Ιουνίου 2017 at 13:01

    Η αλήθεια είναι ότι και στην κατασκήνωση μας (Άγιος Παύλος) παίζουμε αυτό το επικό παιχνίδι την νύχτα ( μετά τις 9 που έχει νυχτώσει) και είναι έτσι αρκετά πιο δύσκολο αλλά και πιο ωραίο για τα παιδιά. Σε εμάς οι δύο βάσεις απέχουν περίπου 100 μέτρα και σε κάθε ομάδα παίζουν 50-60 παιδιά, και γίνεται ένας μεγάλος χαμός!
    Επίσης κάποιες μέρες το παίζουμε και με την παραλλαγή ότι βάζουμε 4 αντί για 2 βάσεις και γίνεται ακόμα πιο ενδιαφέρων!!

Αφήστε ένα σχόλιο