Ζωντανή τρίλιζα

Προετοιμασία

Χωρίζουμε τα παιδιά σε δύο ομάδες (απαιτούνται τουλάχιστον 6 παιδιά). Κάθε ομάδα πηγαίνει σε μία άκρη της αίθουσας. Απομακρύνουμε οποιοδήποτε εμπόδιο από το κέντρο της αίθουσας και τοποθετούμε 9 καρέκλες σε τρεις τριάδες (όπως δηλαδή είναι τα «κουτάκια» στο παιχνίδι της τρίλιζας). Δίνουμε σε κάθε παιδί έναν αριθμό-αντίστοιχοι αριθμοί σε κάθε ομάδα. Δηλαδή, η 1η ομάδα θα έχει ένα παιδί με τον αρ.1, ένα με τον αρ. 2 κλπ. Αντίστοιχα, η 2η ομάδα θα έχει ένα παιδί με τον αρ. 1, ένα με τον αρ. 2, κλπ. Εάν κάποια ομάδα έχει λιγότερα παιδιά (π.χ. 3 η μία, 4 η άλλη), κάποιο παιδί θα έχει ταυτόχρονα δύο αριθμούς.

Το παιχνίδι

Φωνάζουμε μια τριάδα αριθμών (π.χ. 2,3,4) και τα παιδιά και των δύο ομάδων που φέρουν αυτούς τους αριθμούς, τρέχουν προς τις καρέκλες και κάθονται προσπαθώντας να δημιουργήσουν τρίλιζα, δηλ. παιδιά από την ίδια ομάδα να βρίσκονται σε τρεις συνεχόμενες θέσεις οριζόντια, κάθετα ή διαγώνια. Απαγορεύεται να φτιάξουν τρίλιζα στην πρώτη κάθετη γραμμή από το σημείο που εκκινούν. Η ομάδα που προλαβαίνει κάθε φορά να φτιάξει τρίλιζα, παίρνει ένα βαθμό και ξεκινά ο επόμενος γύρος. Παίζουμε όσους γύρους θέλουμε και η ομάδα με τους περισσότερους βαθμούς στο τέλος είναι η νικήτρια.

1 αστεράκι2 αστεράκια3 αστεράκια4 αστεράκια5 αστεράκια (8 ψήφοι, μέσος όρος: 5.00 από 5)
Loading...

5 σχόλια

 1. Δωρόθεος

  Οι οδηγίες λένε ότι απαιτούνται τουλάχιστον 6 παιδιά…
  ερώτηση: ανά ομάδα 6 παιδιά? ή στο σύνολο? Κι αν είναι 14 τα παιδιά μου τί κάνω?

  • rchrys

   Επειδή κατά την διάρκεια του παιχνιδιού παίζουν 3 παιδιά από κάθε ομάδα, εννοεί πως απαιτούνται τουλάχιστον 6 παιδιά συνολικά (δηλαδή 3 για κάθε ομάδα). Για περισσότερα παιδιά, εφόσον φωνάζουμε αριθμούς, απλώς τα χωρίζουμε όλα σε 2 ομάδες και φωνάζουμε διαφορετικές τριάδες κάθε φορά.

 2. Δωρόθεος

  Ευχαριστώ για την διευκρίνηση…

 3. gassi384

  Παιδιά υπέροχο παιχνίδι! Απλά έχω μία ερώτηση. Αφού και οι 2 τριάδες θα προσπαθούν να σχηματίζουν τρίλιζα, προφανώς θα υπάρχουν εντάσεις κατά την διάρκεια του παιχνιδιού, όπως για παράδειγμα ένα παιδί μπορεί να σπρώξει κάποιο άλλο. Είναι καλό μήπως να θέσουμε κάποιους περιορισμούς τους οποίους αν τους υπερβαίνουν να δέχονται ποινές?

 4. antigoni

  Καταπληκτικό! Ξετρελάθηκαν!

Αφήστε μια απάντηση