Υλικά: ποτηράκια μιας χρήσης (όσο περισσότερα τόσο το καλύτερο γιατί διαφορετικά δυσκολεύει το παιχνίδι), 1 μπαλάκι του ping-pong

Προετοιμασία

Σε κάθε ποτήρι σημειώνουμε με ένα μαρκαδοράκι κάποιους πόντους, είτε σε φανερό σημείο του ποτηριού, είτε στον πάτο εσωτερικά του ποτηριού για να μην φαίνεται. (π.χ. 0, 10, 20 ,30, … πόντοι). Κατόπιν τοποθετούμε τα ποτηράκια πάνω σε ένα τραπέζι. (κοντινές οι αποστάσεις μεταξύ τους) Για είναι σταθερά και να μην φεύγουν από τη θέση τους ρίχνοντας το μπαλάκι, τα κολλάμε με blue tack πάνω στο τραπέζι. Μπορούμε να τα τοποθετήσουμε είτε ανακατεμένα, είτε στοιχισμένα ανάλογα με τους πόντους του κάθε ποτηριού. Για παράδειγμα στην πρώτη σειρά τοποθετούμε τα ποτηράκια με τους 10 πόντους, στην δεύτερη τα ποτηράκια με τους 20 πόντους κ.ο.κ. Διαφορετικά τα τοποθετούμε ανακατεμένα, δηλαδή στην κάθε σειρά να υπάρχουν ποτηράκια με διαφορετικούς πόντους το καθένα.

Σκοπός του παιχνιδιού

Τα παιδιά με τη σειρά ρίχνουν το μπαλάκι του ping-pong, με σκοπό να μπει μέσα σε κάποιο ποτήρι. Ανάλογα στο ποτήρι που θα μπει το μπαλάκι παίρνει και τους αντίστοιχους πόντους.

Νικητής του παιχνιδιού

Το παιδί που θα μαζέψει τους περισσότερους πόντους στον αριθμό των γύρων που θα ορίσει ο ομαδάρχης. Διαφορετικά ο ομαδάρχης ορίζει από την αρχή έναν αριθμό πόντων (π.χ. 300 πόντοι) και νικητής είναι το παιδί που θα φτάσει πρώτο σε αυτόν τον αριθμό πόντων.

1 αστεράκι2 αστεράκια3 αστεράκια4 αστεράκια5 αστεράκια (3 ψήφοι, μέσος όρος: 5,00 από 5)
Loading...