Με μπισκότα

Υλικά: μπισκότα (και ηλεκτρική σκούπα για τα ψίχουλα, ενίοτε)

Το παιχνίδι: χωρίζουμε τα παιδιά σε δύο ίσες ομάδες. Απέναντι από κάθε ομάδα τοποθετούμε ένα κουτί με μπισκότα. Ο πρώτος της κάθε ομάδας, μόλις δώσουμε το σύνθημα, πρέπει να τρέξει στο κουτί, να φάει ένα μπισκότο και να καταφέρει να σφυρίξει (ο ομαδάρχης είναι κοντά για να ακούει). Αφού σφυρίξει, επιστρέφει στην ομάδα του και φεύγει ο επόμενος για να κάνει το ίδιο. Όποια ομάδα τελειώσει πρώτη τα μπισκότα είναι η νικήτρια.

Το παιχνίδι αυτό φυσικά μπορεί να πάρει πολλές διαφορετικές μορφές, ανάλογα με την έμπνευση του ομαδάρχη.

 

Σπιρτόκουτο στη μύτη

Υλικά: δύο σπιρτόκουτα που τους έχουμε αφαιρέσει το εσωτερικό τμήμα (και τα σπίρτα εννοείται) και έχουμε αφήσει μόνο το εξωτερικό περίβλημα.

Το παιχνίδι: ενδείκνυται για αρκετά μικρά παιδιά… Όπως πριν, χωρίζουμε τα παιδιά σε δύο ομάδες και μπροστά από κάθε ομάδα τοποθετούμε ένα από τα σπιρτόκουτα. Ο πρώτος θα πρέπει να σκύψει, να περάσει, χωρίς τη βοήθεια των χεριών, τη μύτη του σε μια από τις τρύπες του σπιρτόκουτου, να τρέξει έτσι μέχρι τον απέναντι τοίχο, και να επιστρέψει με το σπιρτόκουτο για να ακολουθήσει ο επόμενος. Νικήτρια η ομάδα που οι παίχτες της θα τελειώσουν πρώτοι.

 

Χαρτόνια

Υλικά: 4 τετράγωνα κομμάτια χαρτόνι, τουλάχιστον 20Χ20 εκ.

Το παιχνίδι: χωρίζουμε τα παιδιά σε δύο ομάδες και δίνουμε στην κάθε μία δύο από τα χαρτόνια. Το κάθε παιδί με τη σειρά του θα πρέπει να διασχίσει την αίθουσα πατώντας πάνω στα δύο χαρτόνια (και μόνον) τα οποία τοποθετεί εναλλάξ μπροστά του, και να επιστρέψει με τον ίδιο τρόπο. 2ηλαδή, σε κάθε στιγμή, ο παίκτης πατά σε ένα από τα δύο χαρτόνια και τοποθετεί το άλλο «κολλητά» σε αυτό που πατά.
Ύστερα προχωρά στο επόμενο και επαναλαμβάνει τη διαδικασία χρησιμοποιώντας αυτό που πατούσε προηγουμένως. Νικήτρια η ομάδα που θα τερματίσει πρώτη.

1 αστεράκι2 αστεράκια3 αστεράκια4 αστεράκια5 αστεράκια (6 ψήφοι, μέσος όρος: 5,00 από 5)
Loading...
Δημοσιεύτηκε: 3 Φεβρουαρίου 2012Κατηγορίες: Κατηχητικό/Ομάδα0 Σχόλια