Οδηγίες:   Σε ένα κοντάρι δένουμε διάφορα αντικείμενα. Χωρίζουμε σε δύο ομάδες τα παιδιά και δίνουμε ένα αριθμό σε κάθε παιδί. Φωνάζουμε ένα αριθμό εναλλάξ από κάθε ομάδα για να διαλέξει ένα αντικείμενο.

Ανάλογα με το αντικείμενο που επιλέγουν διαβάζουμε τη δοκιμασία που πρέπει να εκτελέσει η ομάδα για να πάρει βαθμούς.

 

 • Μπλοκάκι:

Τί γράφετε σε ένα όμορφο, καλλιτεχνικό μπλοκάκι; Πέστε μας τα λόγια από ένα τραγούδι που μάθατε στην κατασκήνωση. Προσέξτε!  Εμείς σας δίνουμε το μπλοκάκι και 100 βαθμούς και για κάθε «ρ» που θα λέτε καθώς θα μας λέτε τα λόγια θα σας αφαιρούμε 50 βαθμούς.

 • Πορτοφολάκι:

Για να δούμε τί προοπτικές έχετε. Πόσα πεντόλεπτα, δίλεπτα ή μονόλεπτα έχετε; (μαζεύει η ομάδα από τα μέλη της). Για κάθε πεντόλεπτο 10 βαθμοί, για κάθε δίλεπτο 20 βαθμοί και για κάθε μονόλεπτο 50 βαθμοί.

 • Χάρτινος σελιδοδείκτης:

Η αγάπη, η αλληλεγγύη, η κατανόηση είναι θεμελιώδεις βάσεις για την επιτυχία της εκδρομής. Το ζητούμενο είναι τί κάνατε για την άλλη ομάδα που παίζει μαζί σας κι έτσι απολαμβάνετε εσείς τις μοναδικές και ανεπανάληπτες χαρές αυτού του παιχνιδιού. Ποτέ δεν είναι αργά. Το παιχνίδι σας προσφέρει μια τέτοια μοναδική ευκαιρία.

Στο 3ο παιδί στο παράθυρο, στο 7ο στο διάδρομο, στο 20ο από το διάδρομο της άλλης ομάδας, να πάτε και να κάνετε αέρα για 1 λεπτό.  Βαθμοί 500.

 • Μολύβι:

Απαραίτητο για όλους μας, κυρίως για να σημειώνουμε και να μην ξεχνάμε. Εσείς θυμάστε; Μπορείτε να μας πείτε συνθήματα των ομάδων από τη χρονιά που πέρασε; Για κάθε σύνθημα 100 βαθμοί.

 • Στυλό:

Για το σχολείο πάντα απαραίτητο. Τί άλλα εφόδια χρειάζεστε για το σχολείο;

Για κάθε χρήσιμο αντικείμενο 20 βαθμοί.

 • Καραμέλες:

Γλυκιά η ζωή μας κι όνειρο όταν κυλά μέσα στην αγάπη του Θεού. Δεν μας νοιάζει τίποτα. Ούτε ο καιρός, ούτε πόσα αυτοκίνητα έχουν οι γείτονες, ούτε τί μάρκα ρούχα φοράνε. Μας νοιάζει όμως η χαρά, η πρόοδος και αν περνάει καλά ο διπλανός μας. Εάν θέλετε να εφαρμόσετε το «μοιρασμένη χαρά, διπλή χαρά», τί θα κάνατε;

Βαθμοί: Αν δώσουν καραμέλες και στην άλλη ομάδα, 100 βαθμούς.

 • Χαρτομάντιλα:

Φοράτε γυαλιά; Πόσα ζευγάρια γυαλιά έχει η ομάδα σας; Παίρνετε τα χαρτομάντιλα για να σκουπίζετε τα γυαλιά σας και για κάθε ζευγάρι 20 βαθμούς.

 • Σαπουνάκι:

«Τον αράπη κι αν τον πλένεις…» έχει σαπούνια μπόλικα, μόνο που χρειάζεται και νερό για αυτή τη δουλειά. Φέρτε μας ένα, δύο, … όσα μπουκαλάκια νερό έχετε, για να πάρετε το σαπούνι. Για κάθε μπουκάλι που θα δείξετε, 20 βαθμοί.

 • Μπάλα:

Πέστε μας σε ένα λεπτό τί παιχνίδια μπορούμε να παίξουμε με μια μπάλα. Για κάθε παιχνίδι 30 βαθμοί.

 • Δροσομάντιλα:

Κάτι εύχρηστο για τις εκδρομές των Ομάδων μας! Πάρτε το πακέτο και πείτε μας το «φεγγαράκι μου λαμπρό» με μόνο φωνήεν το «ι».  Αφού πουν το τραγούδι λέμε τους βαθμούς:

Δώρο η καθαριότητα που σας εξασφαλίζουμε!!!

 • Μπαλόνια:

Φουσκώστε τα μπαλόνια μέχρι να σκάσουν. 20 βαθμοί για κάθε μπαλόνι.

 • Μαγνητικοί σελιδοδείκτες:

Όμορφοι σελιδοδείκτες για να μη χάνεις την σελίδα σου. Ψάξε όμως τώρα μέσα στο λεωφορείο αντικείμενα από το γράμμα «Κ» και μέτρησέ τα. 20 βαθμοί για κάθε αντικείμενο.

 • Αριθμομηχανή:

Χρησιμοποιώντας 4 τεσσάρια και όποιες μαθηματικές πράξεις θέλετε, προσπαθήστε να βγάλετε αποτέλεσμα 1.  (44/44)  Βαθμοί  30

 • Σοκοφρέτα:

Μια προσφορά του παζαριού για να θυμάστε την εκδρομή μας. Βαθμοί 0 (φτάνει η αφορμή για τις αναμνήσεις της εκδρομής)

1 αστεράκι2 αστεράκια3 αστεράκια4 αστεράκια5 αστεράκια (14 ψήφοι, μέσος όρος: 4,86 από 5)
Loading...
Δημοσιεύτηκε: 21 Φεβρουαρίου 2012Κατηγορίες: Κατηχητικό/Ομάδα, Ψυχαγωγία λεωφορείου0 Σχόλια