Το παιχνίδι αυτό είναι ουσιαστικά παραλλαγή του επιτραπέζιου παιχνιδιού Master Mind. Ενδείκνυται κυρίως για παιδιά Λυκείου.

Τα παιδιά (χωρισμένα σε δύο ή περισσότερες ομάδες ή το καθένα μόνο του) προσπαθούν να βρουν έναν αριθμό που έχει σημειώσει ὁ ομαδάρχης (τετραψήφιο). Κάθε ομάδα με τη σειρά λέει έναν αριθμό στην προσπάθειά της να βρει τον ζητούμενο αριθμό. Ο ομαδάρχης σχολιάζει τον αριθμό της κάθε ομάδας λέγοντας δύο αριθμούς. Ο πρώτος δηλώνει πόσα ψηφία του αριθμού της ομάδας περιέχονται στον ζητούμενο και είναι στη σωστή τους θέση. Ο δεύτερος, πόσα ψηφία περιέχονται μεν αλλά όχι στη σωστή τους θέση.

Νικήτρια είναι η ομάδα που θα βρει τον αριθμό. Οι ομάδες θα πρέπει να έχουν χαρτί και μολύβι, για να σημειώνουν τους αριθμούς που θα λέγονται από τις ομάδες και τον ομαδάρχη.

Παράδειγμα

κρυφός αριθμός: 4756

1η ομάδα:            1368

o ομαδάρχης σχολιάζει: 0   1 (0 γιατί κανένα ψηφίο δεν είναι στη σωστή θέση, ενώ 1 γιατί ένα ψηφίο –το 6- υπάρχει και στον κρυφό αριθμό, αλλά και στον αριθμό που είπε η ομάδα)

2η ομάδα:            4901

o ομαδάρχης σχολιάζει: 1   0

 

Παραλλαγή

Ο πρώτος αριθμός που λέει ο ομαδάρχης (σχολιάζοντας τον αριθμό που του έδωσαν τα παιδιά) δηλώνει πόσα ψηφία του αριθμού της ομάδας περιέχονται στον ζητούμενο αριθμό, ενώ ο δεύτερος πόσα είναι στη σωστή τους θέση.

Παράδειγμα

κρυφός αριθμός: 4756

1η ομάδα:            1368

o ομαδάρχης σχολιάζει: 1   0 (1 γιατί υπάρχει ένα ψηφίο που συμπεριλαμβάνεται στον ζητούμενο αριθμό, ενώ 0 γιατί κανένα δεν είναι στη σωστή θέση)

2η ομάδα:            4901

o ομαδάρχης σχολιάζει: 1   1

 

1 αστεράκι2 αστεράκια3 αστεράκια4 αστεράκια5 αστεράκια (5 ψήφοι, μέσος όρος: 5,00 από 5)
Loading...
Δημοσιεύτηκε: 5 Φεβρουαρίου 2012Κατηγορίες: Κατηχητικό/Ομάδα1 Comment

One Comment

  1. Δωρόθεος 6 Φεβρουαρίου 2012 at 19:05

    Πολύ όμορφο φαίνεται.
    Αν κάποιος το έχεις παίξει ας μας πει την διάρκεια γιατί νομίζω ότι θέλει πολύ χρόνο!
    Στα πλαίσια μιας ομάδας μπορεί να διεξαχθεί?
    Πολύ καλό ευχαριστούμε!

Αφήστε ένα σχόλιο