Δύο μεγαλύτερα παιδιά ή στελέχη κάθονται “έξω”. Τα παιδιά που  βρίσκονται “μέσα” (δηλαδή, ανάμεσα στα παιδιά που είναι “έξω”) τρέχουν συνεχώς για να μη χτυπηθούν από τους αντιπάλους. Αν χτυπηθούν, βγαίνουν  απ’ το παιχνίδι και συνεχίζουν οι υπόλοιποι.

Έχουν όμως το δικαίωμα να πιάσουν την μπάλα όταν αυτή βρίσκεται στον αέρα. Έτσι αποκτούν ένα μήλο, μια “ζωή” – όπως λένε. Τη “ζωή” που κερδίζει κάποιος μπορεί να τη χρησιμοποιήσει για να επαναφέρει στο παιχνίδι κάποιο συμπαίχτη του, ή αν χτυπηθεί ο ίδιος, τη χρησιμοποιεί για να παραμείνει στο παιχνίδι (ένας παίκτης μπορεί να έχει πολλές ζωές).

Αν κάποιος χτυπηθεί αφού σκάσει η μπάλα στο έδαφος, τότε δεν χάνει ζωή. Ομοίως, αν κάποιος προλάβει να πιάσει την μπάλα στον αέρα πριν σκάσει αυτή και ενώ έχει ήδη χτυπήσει κάποιον άλλο. Ακόμα, αν χτυπηθούν περισσότεροι του ενός και έπειτα η μπάλα πέσει κάτω, τότε χάνουν μια ζωή.

Στο τέλος θα μείνει ένα παιδί χωρίς να χτυπηθεί. Τότε θα ρίξουν 10 μπαλιές, 5 το κάθε παιδί. Αυτός που βρίσκεται μέσα κάνει κάθε είδους τσαλίμια για να γλιτώσει. Αν τον ακουμπήσει η μπάλα, χάνει!

Σημείωση: Αν ο χώρος που παίζεται το παιχνίδι είναι εκτεταμένος, καλό είναι να οριοθετήσουμε μια περιοχή, εκτός της οποίας θα απαγορεύεται να βγαίνουν όσοι είναι “μέσα” προκειμένου να αποφύγουν την μπάλα.

1 αστεράκι2 αστεράκια3 αστεράκια4 αστεράκια5 αστεράκια (Καμία βαθμολόγηση προς το παρόν.)
Loading...
Δημοσιεύτηκε: 24 Ιανουαρίου 2012Κατηγορίες: Κατηχητικό/Ομάδα1 Comment

One Comment

  1. emmanouela 16 Μαΐου 2016 at 12:09

    Χριστός ανέστη,
    ένα κλασσικό αλλά διασκεδαστικό παιχνίδι. Θα μπορούσατε να μου πείτε μερικά κόλπα που μπορούν να κάνουν αυτοί που βρίσκονται έξω; π.χ. θυμάμαι μόνο τη πατάτα, το τραπεζάκι και το τρένο. Πείτε μου και κάποια άλλα παρακαλώ.

    Ευχαριστώ!

Αφήστε ένα σχόλιο