Έκδοση της Ιεράς Μονής Παρακλήτου

«Τους έσπρωξαν μέσα με δύναμη. Έπεσαν κι οι δυο σαν τα σακιά στο πάτωμα.

Η πόρτα… η αμπάρα… οι φωνές… τα βήματα… κι έπειτα ησυχία.

Ο π. Αρσένιος και ο Αλέξιος έμειναν μόνοι στο σκοτάδι. Το λιγοστό φεγγαρόφωτο, που έμπαινε μέσ’ από το στενό παραθυράκι με τα σιδερένια κάγκελα, μόλις που τους επέτρεπε να διακρίνουν τις σιλουέτες τους.

Ο π. Αρσένιος σηκώθηκε αργά.

— Να, λοιπόν, Αλέξιε, που ο Κύριος μας έφερε εδώ, να μείνουν μόνοι, οι δυο μας… Κάνει κρύο… Κρύο Αλέξιε!

— Θα παγώσουμε, π. Αρσένιε! Θα παγώσουμε! Μας περιμένει ο θάνατος!

………..

— Είμαστε μόνοι. Για σαρανταοχτώ ώρες δε θα μας ενοχλήσει κανείς. Θα προσευχηθούμε λοιπόν Αλιόσα! Θα μπορέσουμε να μιλήσουμε στον Κύριο ελεύθερα, απερίσπαστα, φωναχτά- για πρώτη και ίσως μοναδική φορά σε τούτο το στρατόπεδο. Ας μη χάσουμε την ευκαιρία! Ας προσευχηθούμε… και έχει ο Θεός…»

Ένα συγκλονιστικό βιβλίο που διηγείται την ιστορία του π. Αρσενίου (κατά κόσμον Πέτρου Αντρέγεβιτς-Σρελτσώφ), ενός καταδίκου που γεύτηκε τους διωγμούς του ρωσικού κλήρου κατά την περίοδο της επικράτησης του κομμουνισμού. Μέσα στο στρατόπεδο Ειδικού Καθεστώτος όπου μεταφέρεται, γίνεται πόλος έλξης εγκληματιών και πολιτικών κρατουμένων.

Τα καταναγκαστικά έργα, οι διαμάχες μεταξύ κρατουμένων, η κατάχρηση εξουσίας, οι φοβερές ανακρίσεις, η απομόνωση, τα βασανιστήρια… αλλά και η δύναμη της πίστης, η ανάσταση των ψυχών, οι συγκλονιστικές εξομολογήσεις, τα θαύματα της προσευχής, ζωντανεύουν μέσα από μαρτυρίες των συγκρατουμένων του π. Αρσενίου.

1 αστεράκι2 αστεράκια3 αστεράκια4 αστεράκια5 αστεράκια (6 ψήφοι, μέσος όρος: 5,00 από 5)
Loading...
Δημοσιεύτηκε: 7 Ιανουαρίου 2012Κατηγορίες: Κατασκήνωση, Κατηχητικό/Ομάδα0 Σχόλια