Δημιουργήστε μια περιφέρεια περίπου 6 μέτρων στο έδαφος. Για παράδειγμα, ενώστε δύο τραπέζια, ή 4 καρέκλες. Δέστε με πανί τα μάτια δύο παιδιών και πάρτε τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας για να μην χτυπήσουν στην περίπτωση που πέσουν. Τοποθετήστε τα δύο παιδιά έξω από τον «κύκλο», «αντιδιαμετρικά» μεταξύ τους. Καθορίστε ποιος από τους δύο θα κυνηγάει τον άλλο, βάλτε τα υπόλοιπα παιδιά να φωνάζουν υποστηρίζοντας και δίνοντας οδηγίες σε όποιον από τους δύο θέλουν. Εννοείται ότι οι δύο τρέχουν γύρω από τον «κύκλο», ακουμπώντας τον συνεχώς (για να μην μπερδευτούν και πέσουν πάνω στα αντικείμενα). Προσοχή μήπως συγκρουστούν μεταξύ τους με μεγάλη ταχύτητα.

Παραλλαγές: Μπορείτε κάποια στιγμή να αφαιρέσετε τον ένα από τους δύο «τυφλούς», και να ενθαρρύνετε με νοήματα τους υπόλοιπους να συνεχίσουν να φωνάζουν δίνοντας τη… σωστή κατεύθυνση στο ανυποψίαστο θύμα. Μια άλλη παραλλαγή είναι να επιβάλετε πλήρη ησυχία ώστε οι δύο αντίπαλοι να προσπαθούν να ακούσουν ο ένας τις κινήσεις του άλλου. Τέλος, θα μπορούσαν να συμμετάσχουν στο κυνήγι παραπάνω από 2 παιδιά (αυξάνοντας, προφανώς, την διάμετρο του κύκλου).

Νικητής: σε ορισμένο χρόνο, ο κυνηγός εάν πιάσει τον αντίπαλό του. Αλλιώς, νικητής είναι ο καταδιωκόμενος. Στην παραλλαγή με τη… φάρσα, νικητής είναι το ίδιο το παιχνίδι!

1 αστεράκι2 αστεράκια3 αστεράκια4 αστεράκια5 αστεράκια (Καμία βαθμολόγηση προς το παρόν.)
Loading...
Δημοσιεύτηκε: 14 Δεκεμβρίου 2011Κατηγορίες: Κατηχητικό/Ομάδα0 Σχόλια