Το παιχνίδι παίζεται σε γήπεδο ποδοσφαίρου (ή αντιστοίχων διαστάσεων χώρο ο οποίος να έχει χαραγμένες σε δύο απέναντι άκρες γραμμές “τέρματος”). Τα παιδιά χωρίζονται σε 2 ομάδες, στην καθεμιά από τις οποίες δίνονται μαντήλια διαφορετικού χρώματος (το μαντήλι είναι καλό να έχει μεγάλη τη μία διάσταση, περίπου 30-40 εκ, και μικρή την άλλη, περίπου 5-10 εκ). Τα παιδιά παίρνουν ένα μαντήλι (το καθένα), το οποίο κρεμούν είτε από τη “ζώνη” του παντελονιού είτε από τις τσέπες του παντελονιού είτε με ένα λαστιχάκι από το μπράτσο. Στις δύο πρώτες περιπτώσεις το μέρος του μαντηλιού που εξέχει και είναι ορατό πρέπει να είναι σημαντικά μεγαλύτερο από το υπόλοιπο, ενώ, προφανώς, όποια λύση επιλεχθεί πρέπει να ισχύσει για το σύνολο των παιδιών.

Το παιχνίδι παίζεται με μια μπάλα. Σκοπός είναι να ακουμπήσει κανείς στη γραμμή του τέρματος έχοντας την μπάλα και το μαντηλάκι του. Επιτρέπονται οι πάσες, αλλά απαγορεύονται οποιαδήποτε επαφή με τον αντίπαλο· σε περίπτωση επαφής έχουμε φάουλ. Οι αμυνόμενοι για να σταματησουν τους αντιπάλους πρέπει να αφαιρέσουν το μαντηλάκι απ’αυτόν που κουβαλά εκείνη τη στιγμή την μπάλα. Αν γίνει αυτό, τότε η μπάλα περνά στην κατοχή του αντιπάλου που του πήρε το μαντηλάκι κι ο επιτιθέμενος βγαίνει έξω. Ανάλογα με τον αριθμό των παικτών και με το χρόνο που θέλουμε να διαρκέσει το παιχνίδι, όποιος επιτιθέμενος βγαίνει έξω μπορεί να αντικαθίσταται από κάποιον που “κάθεται στον πάγκο” εκείνη τη στιγμή.

Νικήτρια είναι η ομάδα που θα καταφέρει να σκοράρει περισσότερα γκολ.

1 αστεράκι2 αστεράκια3 αστεράκια4 αστεράκια5 αστεράκια (2 ψήφοι, μέσος όρος: 4,00 από 5)
Loading...
Δημοσιεύτηκε: 26 Δεκεμβρίου 2011Κατηγορίες: Κατασκήνωση, Κατηχητικό/Ομάδα2 Comments

2 Comments

 1. alexios 21 Αυγούστου 2013 at 15:39

  ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΜΑΝΤΥΛΑΚΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΝΑ ΠΑΙΧΤΕΙ ΜΕ ΜΑΝΤΑΛΑΚΙΑ ΚΑΙ Ο ΤΙΤΛΟΣ ΤΟΥ ΑΠΟ ” ΡΑΓΚΜΠΥ ΜΕ ΜΑΝΤΥΛΑΚΙΑ ” ΝΑ ΓΙΝΕΙ ”ΡΑΓΚΠΥ ΜΕ ΜΑΝΤΑΛΑΚΙΑ”

 2. 2nisis 15 Ιουνίου 2014 at 20:55

  Είναι καταπληκτικό παιχνίδι και μπορείς να βρεις πολλές παραλλαγές ανάλογα τις ηλικίες, πόσα παιδιά έχεις κτ.λ. Προσωπικά, το έπαιξα ως εξής με μικρές διαφορές :
  1.) Σε γήπεδο μπάσκετ (15-20 παιδιά)
  2.) Τέρματα ήταν οι κολώνες των καλαθιών (μπασκέτες)
  3.) Χρησιμοποίησα μπάλα handball
  Η διαφορά ήταν πως αν ο παίχτης ακουμπούσε την κολώνα με την μπάλα η ομάδα έπαιρνε 3 βαθμούς. Αλλά μπορούσε επίσης να την πετάξει από όποια απόσταση ήθελε κι αν χτύπαγε τη κολώνα (που είναι αρκετά λεπτή για να την πετύχεις εν κινήσει) η ομάδα έπαιρνε 1 βαθμό.

  Υ.Γ.:Τα παιδιά το λάτρεψαν. Ευχαριστώ πολύ για την ιδέα!!

Αφήστε ένα σχόλιο