Τα παιδιά χωρίζονται σε ομάδες, στην καθεμιά από τις οποίες δίνονται μαντήλια διαφορετικού χρώματος (το μαντήλι είναι καλό να έχει μεγάλη τη μία διάσταση, περίπου 30-40 εκ, και μικρή την άλλη, περίπου 5-10 εκ). Τα παιδιά παίρνουν ένα μαντήλι (το καθένα), το οποίο κρεμούν είτε από τη “ζώνη” του παντελονιού είτε από τις τσέπες του παντελονιού είτε με ένα λαστιχάκι από το μπράτσο. Στις δύο πρώτες περιπτώσεις το μέρος του μαντηλιού που εξέχει και είναι ορατό πρέπει να είναι σημαντικά μεγαλύτερο από το υπόλοιπο, ενώ, προφανώς, όποια λύση επιλεχθεί πρέπει να ισχύσει για το σύνολο των παιδιών.

Κλείνουμε τα μάτια των παιδιών με τυφλοπάνια. Σε κάθε μονομαχία παίζουν δύο ομάδες. Οι παίκτες της κάθε ομάδας προσπαθούν να βγάλουν τα μαντήλια των αντιπάλων και όχι των συμπαικτών τους, χωρίς φυσικά να βλέπουν. Ο χώρος στον οποίο κινούνται καλό είναι να είναι οριοθετημένος.

Νικήτρια είναι η ομάδα που θα βγάλει πρώτη τα μαντήλια όλων των αντιπάλων (ή αυτή που όταν τελειώσει το χρονικό όριο που τυχόν βάλουμε θα έχει μαζέψει τα περισσότερα μαντήλια).

Σημείωση: Σε περίπτωση λίγων παιδιών, το παιχνίδι μπορεί να παιχτεί και ατομικά, ένας εναντίον ενός.

1 αστεράκι2 αστεράκια3 αστεράκια4 αστεράκια5 αστεράκια (Καμία βαθμολόγηση προς το παρόν.)
Loading...
Δημοσιεύτηκε: 26 Δεκεμβρίου 2011Κατηγορίες: Κατηχητικό/Ομάδα0 Σχόλια