Ένα πρωτότυπο παιχνίδι που πλαισίωσε την ημέρα πατρίδος (αφιερωμένη στον Πόντο) της κατασκηνωτικής περιόδου 2009 για τα Χελιδόνια αγοριών Αθηνών στην κατασκήνωση του Ελληνικού, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα στα παιδιά να αφομοιώσουν με ευχάριστο τρόπο, βασικές γνώσεις σχετικά με τον Πόντο, αφήνοντάς τους μια γλυκιά γεύση, μιας και το παιχνίδι είχε το χαρακτηριστικό της βραδινής έκπληξης.

Είναι σχεδιασμένο για 11 ομάδες και τουλάχιστον 16 στελέχη και διήρκεσε περίπου 50 λεπτά. Μπορεί όμως εύκολα να διαμορφωθεί για λιγότερα άτομα, διατηρώντας τα ίδια υλικά. Όλες οι αναφορές για τοποθεσίες αφορούν την κατασκήνωση του Ελληνικού (στo www.agonistes.gr/κατασκηνώσεις/ελληνικό υπάρχει και αεροφωτογραφία για να δείτε περίπου τις αντιστοιχίες).
Στην τραπεζαρία είχαν αναρτηθεί 11 χαρτόνια (ένα από κάθε ομάδα), των οποίων το περιεχόμενο περιέγραφε τα ήθη και τα έθιμα του Πόντου, διάφορες Εκκλησιαστικές και Εθνικές μορφές του Πόντου, Αγίους από τον Πόντο κλπ. Για να παιχτεί το παιχνίδι σε άλλη κατασκήνωση, τα χαρτόνια δεν είναι απαραίτητα.

Υλικά που θα χρησιμοποιηθούν: α) τα χαρτόνια τα οποία θα έχει ετοιμάσει κάθε ομάδα, και τα οποία θα έχουν από πριν αναρτηθεί στην τραπεζαρία, β) 1 μικρό μπλοκάκι για κάθε ομάδα, γ) 1 επεξεργασμένος χάρτης Α4 του Πόντου για κάθε ομάδα, δ) 1 στυλό για κάθε ομάδα, ε) 1 φυλλάδιο ερωτήσεων για κάθε ομάδα, στ) αυτοκόλλητα που αντιστοιχούν σε κάθε ομάδα και κάθε πόλη (συνολικά 120), ζ) κάρτες που αντιστοιχούν σε κάθε πόλη και κάθε ομάδα (συνολικά 120)

Το σενάριο του παιχνιδιού θυμίζει τον “Κρυμμένο θησαυρό”.

Κατεβάστε (κάνοντας κλικ στο “Μεταφόρτωση αρχείου” παρακάτω) τον συμπιεσμένο φάκελο με τις πλήρεις οδηγίες, τις κάρτες και άλλο απαραίτητο υλικό:

1 αστεράκι2 αστεράκια3 αστεράκια4 αστεράκια5 αστεράκια (1 ψήφοι, μέσος όρος: 5.00 από 5)
Loading...