Υλικά: νερόμπομπες τουλάχιστον για τα μισά παιδιά (καλό είναι να έχουμε επιπλέον σε περίπτωση που κάποιες σκάσουν κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας)

Το παιχνίδι

Το παιχνίδι απαιτεί κάποιον μεγάλο χώρο για να παιχτεί ανάλογο με τον αριθμό των παιδιών.

Χωρίζουμε όλα τα παιδιά σε ζευγάρια (ή τους δίνουμε την επιλογή να διαλέξουν τον συμπαίκτη τους). Κάθε παιδί στέκεται απέναντι από τον συμπαίκτη του και δίπλα στον παίκτη ενός άλλου ζευγαριού. Έτσι δημιουργούνται δύο παράλληλες γραμμές με τα παιδιά να κοιτάζονται αντικριστά, όπου στη μία βρίσκεται το ένα παιδί κάθε ζευγαριού και στην άλλη το δεύτερο παιδί του ζευγαριού.

Μπροστά σε κάθε γραμμή -στα πόδια των παιδιών- τοποθετούμε έναν σπάγκο. Αυτός ο σπάγκος είναι όριο το οποίο δεν πρέπει να πατήσουν τα παιδιά. Τοποθετούμε τα ζευγάρια σε απόσταση ενός μέτρου αρχικά και δίνουμε σε κάθε ζευγάρι από μία γεμάτη νερόμπομπα (κατά προτίμηση δίνουμε όλες τις νερόμπομπες στα παιδιά μίας γραμμής).

Ο υπεύθυνος του παιχνιδιού δίνει το σύνθημα και τα παιδιά πετάνε τις νερόμπομπες στον συμπαίκτη τους. Στόχος είναι ο συμπαίκτης να πιάσει τη νερόμπομπα χωρίς αυτή να σκάσει.

Σε όσα ζευγάρια σκάσει, βγαίνουν από το παιχνίδι. Τα υπόλοιπα παραμένουν στο παιχνίδι.

Αφού έχει ολοκληρωθεί η πρώτη ρίψη, μεγαλώνουμε την απόσταση των ζευγαριών απομακρύνοντας τον έναν σπάγκο (πχ. κάνουμε την απόσταση 2 μέτρα). Πάλι με το σύνθημα του υπευθύνου, τα παιδιά πετούν στον συμπαίκτη τους τη νερόμπομπα. Σε όσα ζευγάρια σκάσει, βγαίνουν από το παιχνίδι. Τα υπόλοιπα παραμένουν στο παιχνίδι.

Και το παιχνίδι συνεχίζεται με τον ίδιο τρόπο μέχρι να μείνει μόνο ένα ζευγάρι που θα είναι και οι νικητές του παιχνιδιού!

Προτείνεται για ζεστές μέρες του καλοκαιριού, καθώς τα παιδιά σίγουρα θα δροσιστούν!

1 αστεράκι2 αστεράκια3 αστεράκια4 αστεράκια5 αστεράκια (Καμία βαθμολόγηση προς το παρόν.)
Loading...