Πανάγαθε και φιλόστοργε Πατέρα μας, καθώς στρέφω το βλέμμα γύρω μου και βλέπω και σπουδάζω τους νέους ανθρώπους, τη νέα γενιά, κυριεύομαι από θλίψη και ο πόνος εισορμά στην ψυχή μου. Πολλοί νέοι μας εύκολα παρασύρονται, εύκολα ακολουθούν το κακό, συχνά με θράσος υποστηρίζουν και εργάζονται τα ποικίλα παράνομα έργα. Η λύπη μου για το κατάντημα των παιδιών αυτών τείνει να γίνει απελπισία.

Αλλά δόξα στη θεία μεγαλοσύνη Σου, ξεχωρίζω και τους νέους που δε σκύβουν να προσκυνήσουν τα σύγχρονα είδωλα. Είναι, άγιε Πατέρα, νέοι, αγόρια και κορίτσια, με καθαρό το μέτωπο, με παρθενικά τα μάτια, με το ερύθημα της σεμνότητας στο πρόσωπο, με μετρημένα τα λόγια, με γενναίες αποφάσεις στην καρδιά, με άγιες σκέψεις στον νου. Είναι νέοι, που σε γνωρίζουν και Σε αναγνωρίζουν πατέρα τους και οραματίζονται ως στρατιώτες πειθαρχικοί του Κυρίου και Θεού μας Ιησού Χριστού να υπηρετήσουν την βουλή Σου την αγία και την Εκκλησία μας στα ιερά έργα της. Μερικοί μάλιστα αισθάνονται και τον πόθο να σου αφιερώσουν ολόκληρη τη ζωή τους.

Αυτούς τους εκλεκτούς νέους, δική Σου γενεά και δημιουργία, τους αγαπώ, τους θαυμάζω, τους μακαρίζω και Σε ευχαριστώ διότι μας τους χαρίζεις σε αυτούς τους καιρούς της ξηρασίας και ερημώσεως. Επειδή Πανάγαθε, τους εκλεκτούς Σου αυτούς, με την φανερή δική Σου κλήση και δική τους αγία κλίση τους αγαπώ, γι’ αυτό και τώρα υψώνω την φωνή και αν είχα δάκρυα και με δάκρυα θα συνόδευα την κραυγή αυτή της ψυχής μου.

Πατέρα, οι καλοί και χαριτωμένοι αυτοί νέοι κινδυνεύουν. Ο εχθρός μας καθώς τους βλέπει, λυσσά. Ο κόσμος που τους αντικρίζει να τον ελέγχουν και να τον καταδικάζουν, βυσσοδομεί εναντίον τους. Ο παλαιός άνθρωπος που τον φέρουν κι αυτοί εντός τους, ετοιμάζεται για επανάσταση. Και τα εκλεκτά παιδιά σου κινδυνεύουν. Κινδυνεύουν από την σάρκα, κινδυνεύουν από τις παγίδες του πλάνου κόσμου, από τις μηχανές του σατανά.

Σε ικετεύω λοιπόν, ο πτωχός δούλος Σού, σκέπασε Πατέρα, τα αγνά παιδιά Σου. Φρούρησέ τα με φύλακες αγγέλους Σου. Κράτησέ τα στα παντοδύναμα χέρια Σου, από τα οποία ο εχθρός δε μπορεί να τα αρπάξει. Φύλαξέ τα από την έπαρση, φύλαξέ τα από τους φανατισμούς, από την ψυχοφθόρο αυτοπεποίθηση. Χάριζέ τους ταπεινοφροσύνη, καθαρότητα, πνεύμα μαθητείας και υπακοή. Δίνε τους ακατάβλητο το φρόνημα να ομολογούν την πίστη τους. Δίνε τους την χάρη Σου να παραμένουν γενεά ζητούντων τον Κύριον, γενεά που πολλούς από τους ασώτους υιούς θα επιστρέψει κοντά Σου, στη δόξα του Αγίου Ονόματός Σου και του Υιού Σου και του Πνεύματός Σου του Αγίου. Αμήν.

«Μιᾷ ψυχῇ Συναθλοῦντες», αριθμός τεύχους 132, σελίδα 27, Αθήνα, 1984.

1 αστεράκι2 αστεράκια3 αστεράκια4 αστεράκια5 αστεράκια (2 ψήφοι, μέσος όρος: 5.00 από 5)
Loading...