[vc_row][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]Στην Ρωσία, σύμφωνα με έναν αρκετά δημοφιλή θρύλο, πριν την Επανάσταση του 1917 δεν υπήρχε ο Αγιος Βασίλης αλλά η Μπάμπουσκα (=γιαγιά). Λέγεται, ότι η Μπάμπουσκα ήταν μια γριούλα που δεν είχε οικογένεια, δεν δεχόταν συχνά επισκέψεις και το μόνο που την απασχολούσε ήταν οι δουλειές του σπιτιού και πώς να διατηρεί αυτό, το άδειο σπίτι της καθαρό.

Ένα παγερό απόγευμα, καθώς έτριβε τα πατώματα έφθτασαν στο σπίτι της οι Τρεις Μάγοι. Χτύπησαν την πόρτα της και της ζήτησαν να τους φιλοξενήσει. Με βαριά καρδιά η Μπάμπουσκα τους επέτρεπε να μπουν και από τους ίδιους αργότερα δέχθηκε την πρόταση να τους ακολουθήσει για να προσκυνήσει κι αυτή τον νέο Βασιλιά. 

Η Μπάμπουσκα τελικά αρνήθηκε με την πρόφαση πως οι δουλειές του σπιτιού δεν της άφηναν περιθώρια για ταξίδια. Αργότερα, βέβαια, και αφού προ πολλού είχαν αναχωρήσει οι Μάγοι, μετάνιωσε για την απόφασή της. Έτσι, μάζεψε κάποια από τα παιχνίδια που είχε για να προσφέρει στο νεογγέννητο βρέφος και ξεκίνησε αλλά μάταια για να το  συναντήσει.

Περιπλανήθηκε ολόκληρα μερόνυχτα ρωτώντας εναγωνίως για τους τρεις ταξιδιώτες και το Θείο Παιδί. Κατά την παράδοση ακόμη συνεχίζει την αναζήτησή της προσφέροντας όμως και σε όποιο καλό παιδί συνταντήσει στο δρόμο της, ένα παιχνίδι από τον σάκο της.[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_single_image image=”8929″ img_size=”373×500″ onclick=”img_link_large”][/vc_column][/vc_row]

1 αστεράκι2 αστεράκια3 αστεράκια4 αστεράκια5 αστεράκια (4 ψήφοι, μέσος όρος: 3.75 από 5)
Loading...