Πρόκειται για το παιχνίδι ερωτήσεων της εορτής έναρξης των αγοριών Χελιδονιών (01/11/2015) και προορίζεται για παιδιά Δημοτικού.

Περιγραφή:
Χωρίζουμε τα παιδιά σε δύο ομάδες.
Οι ομάδες έχουν σκοπό να βοηθήσουν τον ήρωα του παιχνιδιού, RanTanPlan, να βρει το κόκκαλό του. Προχωρούν απαντώντας εναλλάξ σε ερωτήσεις και κερδίζοντας βαθμούς ανάλογα με τη δυσκολία της κάθε ερώτησης. Νικήτρια είναι η ομάδα που θα φτάσει πρώτη στο κόκκαλο.

Προδιαγραφές αρχείου:
Η παρουσίαση τρέχει σωστά με Office 2013. Σε προγενέστερες εκδόσεις ενδέχεται να μην εμφανίζονται σωστά ορισμένα εφέ.
Για την προσωρινή αποθήκευση της βαθμολογίας των ομάδων χρησιμοποιούνται μακροεντολές.
Οι διαφάνειες έχουν αναλογία διαστάσεων 4:3.
Η παρουσίαση περιλαμβάνει 12 συνολικά ερωτήσεις (6 για κάθε ομάδα) και διαρκεί περίπου 10 λεπτά.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την επεξεργασία των ερωτήσεων και τον έλεγχο της ροής του παιχνιδιού, μεταφορτώστε το αρχείο παρακάτω.

1 αστεράκι2 αστεράκια3 αστεράκια4 αστεράκια5 αστεράκια (7 ψήφοι, μέσος όρος: 5.00 από 5)
Loading...

3 Comments

  1. kasos 6 November 2015 at 13:02

    Υπέροχο! Κρύβει καταπληκτικές γνώσεις σε powerpoint και… η παρουσίαση γίνεται παιχνίδι! Θα το λατρέψουν τα παιδιά! Σ’ ευχαριστούμε πολύ για τον κόπο σου και σου ευχόμαστε κι άλλα τέτοια! Μια χριστουγεννιάτικη αντίστοιχη προβολή-παιχνίδι θα ‘ταν ότι πρέπει για τις επικείμενες γιορτές στα κατηχητικά μας!

  2. dikaratsaliotis 8 November 2015 at 21:22

    Με μια γρήγορη ματιά που του ‘ριξα μου φαίνεται πάρα πολύ καλό και ελκυστικό για τα παιδιά του δημοτικού, συγχαρητήρια! Πού θα βρω τις απαντήσεις;

    • ConstR 9 November 2015 at 20:41

      Οι απαντήσεις των ερωτήσεων βρίσκονται στο κεντρικό πλαίσιο κάθε διαφάνειας και -κατά την διάρκεια της προβολής- εμφανίζονται με κλικ στο μαύρο κουμπί με το θαυμαστικό.
      Οι συγκεκριμένες ερωτήσεις και οι αντίστοιχες απαντήσεις -προφανώς- δεν ενδιαφέρουν άμεσα. Σκοπός είναι κάθε ενδιαφερόμενος να τροποποιήσει τις διαφάνειες των ερωτήσεων και να “τρέξει” το παιχνίδι στο κατηχητικό / στη γιορτή κλπ!
      Οδηγίες για την τροποποίηση των ερωτήσεων υπάρχουν εντός του αρχείου zip που κατεβάζεις πατώντας το παραπάνω κουμπί “Μεταφόρτωση αρχείου”.

      Καλή διασκέδαση!

Leave A Comment