Πρώτες ώρες στην κατασκήνωση και τα παιδιά της ομάδας μας είναι άγνωστα μεταξύ τους…. Πρόβλημα! Πώς να σπάσει ο πάγος; (και για τον ομαδάρχη….)

Το παρακάτω παιχνίδι είναι μια πρόταση δοκιμασμένη -και άκρως επιτυχημένη- στις κατασκηνώσεις αγοριών Δημοτικού των Χαρούμενων Αγωνιστών Αθηνών ώστε να επιτευχθεί ο παραπάνω στόχος!

Υλικά: καλή διάθεση και τίποτα άλλο!

Οδηγίες

Μαζί με όλα τα παιδιά της ομάδας μας σχηματίζουμε έναν κύκλο. Με την σειρά, όλα τα παιδιά συστήνονται (κατά προτίμηση μόνο με το μικρό τους όνομα). Στην συνέχεια, ζητάμε από κάθε παιδί, με την σειρά του, να μας πει τα ονόματα όλων. Εννοείται ότι στο παιχνίδι συμμετέχει και ο ομαδάρχης!

Προαιρετικά, μπορεί να δίνεται στα παιδιά ως “ανταμοιβή” και κάποιο γλύκισμα -καραμέλα π.χ..

1 αστεράκι2 αστεράκια3 αστεράκια4 αστεράκια5 αστεράκια (4 ψήφοι, μέσος όρος: 3.50 από 5)
Loading...

One Comment

  1. dena 29 May 2015 at 09:58

    Παραλλαγή του παιχνιδιού αυτού είναι η εξής: Ο πρώτος λέει το όνομά του. Ο δεύτερος λέει το όνομα του πρώτου και το δικό του. Ο τρίτος τα ονόματα των 2 προηγούμενων παιδιών και το δικό του. Η διαδικασία επαναλαμβάνεται μέχρι και τον τελευταίο. Επειδή για τους 3 πρώτους είναι αρκετά εύκολο, μπορούμε στο τέλος να τους ζητήσουμε να επαναλάβουν τα ονόματα όλης της ομάδας.
    Επιπλέον, για να κάνουμε μια επανάληψη πριν κοιμηθούμε, μπορούμε να παίξουμε το κινέζικο πορτρέτο: Ένα παιδί βάζει στο μυαλό του κάποιο άλλο. Η υπόλοιπη ομάδα προσπαθεί να το βρει μέσω υποθετικών ερωτήσεων όπως: “Αν ήταν μουσική, τι μουσική θα ήταν;”, “Αν ήταν άρωμα, τι άρωμα θα ήταν” κ.ο.κ

Leave A Comment