Χριστουγεννιάτικο θεατρικό με 4 σκηνές.
Συμμετέχουν 13 άτομα.

 

Στο σπίτι του μεγαλογιατρού Φίλιππου Μωυσιάδη επικρατεί σιγή τον τελευταίο χρόνο λόγω της απουσίας της μητέρας. Τα χαμόγελα έχουν σβηστεί σε αυτό το σπίτι από το θάνατο της κυρίας Μωυσιάδη. Ο πατέρας, αμίλητος και σοβαρός παραμελεί τα παιδιά του και κλείνεται στο γραφείο του και στη δουλειά του. Την κατάσταση προσπαθεί να ισορροπήσει ο Άγγελος, ο μεγαλύτερος από τους τέσσερις αδερφούς της οικογένειας και φοιτητής της ιατρικής, ο οποίος αναλαμβάνει τη φροντίδα των παιδιών του.
Ένα γράμμα από τον ταχυδρόμο έρχεται να ταράξει την ήδη ταραγμένη ζωή της οικογένειας. Ο πατέρας καλείται να παρευρεθεί σε ένα συνέδριο και να είναι ο κύριος εισηγητής. Ο ίδιος αρχικά αρνείται λόγω της κακής ψυχολογικής του κατάστασης, όμως οι συνάδελφοί του, διακεκριμένοι γιατροί της Ελλάδας, τον πιέζουν και τον πείθουν με αντάλλαγμα ένα τεράστιο χρηματικό ποσό.Η δόξα και το χρήμα είναι τα κίνητρα του για το μεγάλο αυτό ταξίδι τις χριστουγεννιάτικες ημέρες έχοντας ως συνέπειατην αμέλεια της οικογένειάς του.Η θλίψη των μικρών παιδιών είναι εμφανής καθώς επίσης και η αγανάκτηση του μεγάλου γιου.
Ο Άγγελος, δεν κρατά κακία στον πατέρα του. Η οικογένεια του πατέρα του, ο παππούς του και ο θείος του, του επιτίθενται ψυχολογικά προσπαθώντας να τον παρασύρουν στο κοσμικό κλίμα της εποχής και στην καλοπέραση και χλιδή. Γαλήνιος και απτόητος προετοιμάζει το χριστουγεννιάτικο κλίμα στις ψυχές των αδελφών του. Προσεύχεται να μην παρασυρθούν από τα ελκυστικά σχέδια των συγγενών τους και να ζήσουν τα Χριστούγεννα όπως κανονικά τους αξίζουν. Ο πατέρας έχει ήδη ξεκινήσει για το μεγάλο ταξίδι. Ένα επείγον τηλεφώνημα στον Άγγελο αναστατώνει τα αδέρφια. Ο πατέρας τους μάρτυρας ενός τροχαίου μεταφέρει ένα σοβαρά τραυματισμένο παιδί στο νοσοκομείο. Ο Παντοδύναμος Θεός άλλαξε τα σχέδια του μεγαλογιατρού θέλοντας να αποκαταστήσει την οικογενειακή γαλήνη. Τα φετινά Χριστούγεννα θα τα περάσουν όλοι μαζί, διαφορετικά, χωρίς συνέδρια, χορούς και διασκεδάσεις. Ο Χριστός θα μπει στο σπιτικό τους απόψε.

Κατεβάστε (κάνοντας κλικ στο “Μεταφόρτωση αρχείου” παρακάτω)
το σενάριο του θεατρικού έργου:

 

1 αστεράκι2 αστεράκια3 αστεράκια4 αστεράκια5 αστεράκια (8 ψήφοι, μέσος όρος: 4.13 από 5)
Loading...