Υλικά

1 πακέτο σαβαγιάρ (περίπου 400 γραμ.)
500 γραμ. τυρί φιλαδέλφεια
1 κρέμα γάλακτος 200 γραμ.
1 κούπα ζάχαρη άχνη
2 καπάκια baileys ή λικέρ ή κονιάκ

Για το σιρόπι:
1 κούπα γάλα χλιαρό
1 1/2 κουταλιά σούπας ζάχαρη
1 κουταλιά σούπας στιγμιαίο καφέ
2 καπάκια baileys ή λικέρ ή κονιάκ

κακάο για το πασπάλισμα

Εκτέλεση

Για να φτιάξουμε την κρέμα του τιραμισού, χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος μαζί με την ζάχαρη άχνη.
Όταν σφίξει, προσθέτουμε το φιλαδέλφεια και το baileys και συνεχίζουμε το ανακάτεμα έως ότου ενωθούν τα υλικά μας.

Για το σιρόπι, ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί.

Σε ένα πυρέξ ή σε ένα τετράγωνο ταψάκι (28Χ28), στρώνουμε μία στρώση απο σαβαγιάρ, τα οποία έχουμε βουτήξει για λίγα δευτερόλεπτα στο σιρόπι. Δεν τα αφήνουμε για πολλή ώρα γιατί διαλύονται.
Τα καλύπτουμε με τη μισή κρέμα, απλώνοντας καλά να πάει παντού.
Πασπαλίζουμε με λίγο κακάο.

Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία για ακόμη μία φορά, δηλαδή στρώνουμε ξανά σαβαγιάρ περασμένα από το σιρόπι και καλύπτουμε από πάνω με την υπόλοιπη κρέμα.
Το αφήνουμε στο ψυγείο τουλάχιστον για 2 ώρες. Πριν το σερβίρουμε το πασπαλίζουμε με κακάο.

Καλή επιτυχία!!!

1 αστεράκι2 αστεράκια3 αστεράκια4 αστεράκια5 αστεράκια (3 ψήφοι, μέσος όρος: 5.00 από 5)
Loading...

One Comment

  1. anastasia_g 25 September 2012 at 12:17

    Οι αδερφές Χιώτισσες πολύ νοικοκυρές!!!! Θα δοκιμάσουμε και την Τυραμισού.. Το cheese Cake πάντως.. τέλειο!! Ευχαριστούμε και φιλιά στην Μυροβόλο Χίο!!!!!

Leave A Comment