Συνταγή για 40 τρουφάκια

Υλικά

  • 1 1/3 κούπας τριμμένη φρυγανιά
  • 3 κούπες καρύδια ψιλοκομμένα
  • 1/3 κούπας κακάο
  • 1/4 κουταλάκι βανίλια ή 3 συσκευασίες

για το σιρόπι:

  • 2 κούπες ζάχαρη
  • 1 κούπα νερό
  • 3 κουταλιές κονιάκ
  • 200 γρ. τρούφα ή κακάο για το τύλιγμα

 

Εκτέλεση

Ανακατέψτε τα στερεά υλικά. Στο σιρόπι ρίξτε τις βανίλιες και το κονιάκ και ρίξτε στη συνέχεια το μίγμα με τα καρύδια. Αφήστε το να κρυώσει. Όταν κρυώσει και πήξει, πλάστε το σε μικρά μπαλάκια και τυλίξτε τα με την τρούφα σοκολάτα. Τοποθετήστε τα αν θέλετε, σε μικρές χάρτινες θηκούλες. Επίσης, μπορείτε να τα πασπαλίσετε με ζάχαρη άχνη.

1 αστεράκι2 αστεράκια3 αστεράκια4 αστεράκια5 αστεράκια (6 ψήφοι, μέσος όρος: 5.00 από 5)
Loading...