Προετοιμασία

Χρειαζόμαστε φουσκωτές μπάλες αναπήδησης (γνωστές και ως “χοπ-χοπ”) μεγέθους τέτοιου ώστε να μπορεί να καθίσει σε αυτές ένα παιδί και οι οποίες να έχουν “αυτάκια” για να πιάνονται τα παιδιά. Παίρνουμε τόσες μπάλες όσες και οι ομάδες στις οποίες θα χωρίσουμε τα παιδιά.

Το παιχνίδι

Χωρίζουμε τα παιδιά σε ισοδύναμες στον αριθμό ομάδες. Κάθε ομάδα θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 5 παιδιά. Οι ομάδες στέκονται πίσω από μία γραμμή και τα παιδιά κάθε ομάδας στοιχίζονται. Καλό είναι οι γραμμές που δημιουργούν πλέον τα παιδιά της κάθε ομάδας να απέχουν μεταξύ τους τουλάχιστον 2 μέτρα, για να μην μπερδεύονται κατά την διάρκεια του παιχνιδιού

Έπειτα, δίνουμε στον πρώτο κάθε ομάδας μία μπάλα αναπήδησης από αυτές που έχουμε προμηθευτεί, αφού φυσικά τις έχουμε φουσκώσει. Με το σύνθημα, τα παιδιά κάθονται στις μπάλες πιάνουν τα “αυτάκια” τους και χοροπηδούν έτσι μαζί τους. Φτάνουν μέχρι κάποιο σημείο που έχουμε ορίσει, γυρνούν πίσω στην ομάδα τους με τον ίδιο τρόπο και παραδίδουν την μπάλα στον επόμενο για να κάνει το ίδιο κ.ο.κ. μέχρι και τον τελευταίο. Νικήτρια η ομάδα που θα τελειώσει πρώτη αυτήν την διαδρομή.

1 αστεράκι2 αστεράκια3 αστεράκια4 αστεράκια5 αστεράκια (1 ψήφοι, μέσος όρος: 5,00 από 5)
Loading...
Δημοσιεύτηκε: 19 Φεβρουαρίου 2013Κατηγορίες: Κατηχητικό/Ομάδα0 Σχόλια on Παιχνίδι με μπάλες αναπήδησης