Πρόκειται για ένα παιχνίδι διαρκείας.

  1. Δίνουμε σε όλα τα άτομα (παιδιά-κατηχητές-ομαδάρχες) από ένα χαρτάκι στο οποίο πρέπει να γράψουν το ονοματεπώνυμό τους και κατόπιν να το διπλώσουν.
  2. Μαζεύουμε όλα τα χαρτάκια, τα συλλέγουμε σε ένα κουτί και τα ανακατεύουμε.
  3. Καλούμε ένα-ένα τα άτομα να έρθουν και να πάρουν από ένα χαρτί μέσα από το κουτί. Πριν αποχωρήσουν ελέγχουν το χαρτάκι μην τύχει να πάρουν το δικό τους όνομα. Αν όντως πετύχουν το δικό τους χαρτάκι, το επιστρέφουν στο κουτί και παίρνουν κάποιο άλλο.
  4. Για το άτομο που έτυχε στον καθένα, καλούμαστε τώρα να γίνουμε φύλακες άγγελοι! Αυτό σημαίνει ότι για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα (κάποιες μέρες της κατασκήνωσης ή κάποιες βδομάδες του κατηχητικού) πρέπει να φροντίζουμε το άτομο που μας έτυχε, χωρίς όμως αυτό να μας καταλάβει! Μπορούμε να του κάνουμε δωράκια, να του φτιάχνουμε χειροτεχνίες, να του προσφέρουμε κάποια βοήθεια που ίσως χρειάζεται κλπ.
  5. Την ημέρα που έχει οριστεί ως λήξη του παιχνιδιού, σηκώνεται ένας-ένας και ερωτάται αν κατάλαβε ποιος είναι ο φύλακας άγγελός του. Αν δεν τον κατάλαβε, τότε ο φύλακας άγγελός του αποκαλύπτει την ταυτότητά του.

Είναι ένα ωραίο παιχνίδι για το δέσιμο των μελών της παρέας!

1 αστεράκι2 αστεράκια3 αστεράκια4 αστεράκια5 αστεράκια (3 ψήφοι, μέσος όρος: 5,00 από 5)
Loading...
Δημοσιεύτηκε: 24 Μαΐου 2022Κατηγορίες: Κατασκήνωση, Κατηχητικό/ΟμάδαΕτικέτες: , 1 Comment

One Comment

  1. Ourania D. 27 Ιουνίου 2023 at 22:15

    Υπέροχο παιχνίδι ! Το παίζαμε πριν κάποιες δεκαετίες με την ονομασία “καλαθάκια”. ( Το φύλακας άγγελος είναι όμως πιο ωραίο ! ) Για να μη γίνει εύκολα η αποκάλυψη δίναμε πολλές φορές σε άλλο παιδί να δώσει εκ μέρους μας το δωράκι . Με διασκεδαστικό τρόπο γνωρίζεται όλη η κατασκήνωση
    και συνάμα καλλιεργείται η αλληλοβοήθεια , το πνεύμα προσφοράς κλπ. Τόσο αναγκαία στην εποχή του ατομισμού !

Αφήστε ένα σχόλιο