Υλικά: μαντηλάκια (ένα κομμάτι ύφασμα περίπου ίσου μεγέθους) για όλα τα παιδιά

Το παιχνίδι παίζεται σε γήπεδο ποδοσφαίρου (ή αντιστοίχων διαστάσεων χώρο, τον οποίο να μπορούμε να οριοθετήσουμε). Σε κάθε παιδί δίνεται από ένα μαντηλάκι, το οποίο κρεμούν είτε από τη “ζώνη” του παντελονιού είτε από τις τσέπες του παντελονιού είτε με ένα λαστιχάκι από το μπράτσο. Στις δύο πρώτες περιπτώσεις το μέρος του μαντηλιού που εξέχει και είναι ορατό πρέπει να είναι σημαντικά μεγαλύτερο από το υπόλοιπο, ενώ, προφανώς, όποια λύση επιλεχθεί πρέπει να ισχύσει για το σύνολο των παιδιών.

Με το σύνθημα προσπαθούν όλα τα παιδιά να πάρουν όσο περισσότερα μαντηλάκια μπορούν από αντιπάλους (χωρίς σωματική επαφή), προσπαθώντας ταυτόχρονα να προστατεύσουν το δικό τους. Όποιο παιδί χάνει το μαντηλάκι του, βγαίνει από το παιχνίδι. Εννοείται ότι όλη η διαδικασία του παιχνιδιού λαμβάνει χώρα εντός των ορίων που έχουμε θέσει.

Πώς βγαίνει ο νικητής:

  1. Νικητής είναι όποιο παιδί μείνει τελικά μόνο του. Αυτό προϋποθέτει ότι όσο μειώνεται ο αριθμός των παιδιών που παραμένουν στο παιχνίδι, τόσο πρέπει να περιορίζουμε και τον διαθέσιμο χώρο κίνησής τους.
  2. Σε ορισμένο χρόνο δίνεται το σύνθημα λήξης και αναδεικνύεται νικητής το παιδί που έχει μαζέψει τα περισσότερα μαντηλάκια.

Παραλλαγή

Τα παιδιά χωρίζονται σε 2 ίσες και ισοδύναμες ομάδες, στην καθεμιά από τις οποίες δίνονται μαντήλια διαφορετικού χρώματος. Με το σύνθημα έναρξης του παιχνιδιού, τα παιδιά της μίας ομάδας προσπαθούν να αφαιρέσουν τα μαντηλάκια της αντίπαλης. Νικήτρια αναδεικνύεται η ομάδα που με το σύνθημα λήξης έχει μαζέψει τα περισσότερα μαντηλάκια (ή, ισοδύναμα, έχει διατηρήσει τα περισσότερα παιδιά εντός παιχνιδιού).

1 αστεράκι2 αστεράκια3 αστεράκια4 αστεράκια5 αστεράκια (2 ψήφοι, μέσος όρος: 4,50 από 5)
Loading...
Δημοσιεύτηκε: 23 Ιουνίου 2021Κατηγορίες: Εκδρομή, ΚατασκήνωσηΕτικέτες: , 0 Σχόλια