Μόνο εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι χρήστες μπορούν να μεταφορτώνουν αρχεία!

Υλικά: προτζέκτορας, υπολογιστής, η συννημένη παρουσίαση

Σημειώσεις για την προβολή: Στην προβολή υπάρχουν κρυμμένες εικόνες φρούτων κάτω από αριθμημένα κουτάκια. Κάθε φορά που πατάμε κάποιο από αυτά τα κουτάκια, εμφανίζεται το αντίστοιχο σημείο της κρυμμένης εικόνα.

Το παιχνίδι: Χωρίζουμε τα παιδιά σε 2 ή περισσότερες ομάδες και τις ρωτάμε διαδοχικά διάφορες ερωτήσεις (π.χ. απροσδόκητα, ιστορικές ερωτήσεις, θρησκευτικές…). Όταν κάποια απαντήσει σωστά, έχει το δικαίωμα να πει κι ένα νούμερο από αυτά που κρύβουν την εικόνα στην προβολή και να αποκαλύψει το αντίστοιχο τμήμα της εικόνας. Αφού αποκαλυφθεί το τμήμα αυτό της εικόνας, έχει το δικαίωμα και να μαντέψει ποιο φρούτο κρύβεται στην εικόνα. Αν δεν το βρει, δεν μπορεί να συμμετέχει άλλο μέχρι να προχωρήσει το παιχνίδι σε άλλη εικόνα.

Από την στιγμή που βρεθεί μια εικόνα, οι ερωτήσεις για την επόμενη εικόνα ξεκινούν από την αμέσως επόμενη ομάδα από αυτήν που βρήκε την εικόνα.

Νικήτρια ανακηρύσσεται η ομάδα που βρήκε τις περισσότερες εικόνες.

1 αστεράκι2 αστεράκια3 αστεράκια4 αστεράκια5 αστεράκια (1 ψήφοι, μέσος όρος: 5,00 από 5)
Loading...
Δημοσιεύτηκε: 27 Ιανουαρίου 2019Κατηγορίες: Κατηχητικό/ΟμάδαΕτικέτες: 3 Comments

3 Comments

  1. nina 9 Απριλίου 2019 at 22:29

    ευχαριστούμε για το παιχνίδι. Μήπως θα ήταν εύκολο αυτός που το έκανε να μας πει πώς θα μπορουσαμε να κάνουμε κάτι παρόμοιο αλλάζοντας τις εικονες; Δοκιμασα και δεν τα καταφέρνω . Από κάτω βγαίνουν οι ίδιες εικονες σ αυτό που κάνω

    • melenexito 26 Απριλίου 2019 at 00:23

      Όπως έχεις την διαφάνεια στο powerpoint ,μετακινείς ένα κουτάκι με τα νούμερα και του αλλάζεις τις διαστάσεις .Δηλαδή το ένα κουτάκι το κάνεις πιο μικρό για να φανεί λίγο η εικόνα. Στην συνέχεια κάνεις δεξί κλικ πάνω στις εικόνα και επιλέγεις την εντολή αλλαγή εικόνας επιλέγοντας από τον υπολογιστή αυτές που θέλεις εσύ.

Αφήστε ένα σχόλιο