Υλικά: 30 πλαστικά ποτήρια, μπαλόνια όσα και οι παίκτες

Το παιχνίδι

Χωρίζουμε τα παιδιά σε ζεύγη για να μονομαχήσουν. Στόχος του παιχνιδιού είναι κάθε παίκτης χρησιμοποιώντας τον αέρα που φυσά και ξαναφυσά μέσα στο μπαλόνι του, να τον στρέψει πάνω στα 15 πλαστικά ποτήρια, που είναι παρατεταγμένα στην άκρη ενός τραπεζιού μπροστά του, και να τα ρίξει κάτω. Όποιος ρίξει τα περισσότερα σε 1′ είναι ο νικητής (ή αλλιώς, κερδίζει όποιος ρίξει κάτω πρώτος όλα τα ποτήρια που του αναλογούν).

Μπορεί να παιχτεί και ως παιχνίδι τραπεζαρίας σε κατασκήνωση.

1 αστεράκι2 αστεράκια3 αστεράκια4 αστεράκια5 αστεράκια (2 ψήφοι, μέσος όρος: 4,00 από 5)
Loading...
Δημοσιεύτηκε: 28 Ιουνίου 2016Κατηγορίες: Κατασκήνωση, Κατηχητικό/Ομάδα1 Comment

One Comment

  1. gkv 29 Ιανουαρίου 2018 at 12:54

    Εναλλακτικά μπορείτε να …

    1. δώσετε στα παιδιά χοντρά καλαμάκια (για γρανίτα) και ένα μπαλάκι του ping pong. Σκοπός του παιχνιδιού είναι να κρατήσουν σε αιώρηση το μπαλάκι όσο περισσότερο μπορούν.

    2. παίξετε επιτραπέζιο ποδόσφαιρο. Χωρίζετε τα παιδιά σε 2 ομάδες και τα βάζετε γύρω από το τραπέζι. Τους μοιράζετε καλαμάκια (του καφέ) και ρίχνετε την μπάλα στο τραπέζι. Μπορεί να παιχτεί και χωρίς τερματοφύλακες.

    3. πάρετε ένα πλαστικό σωλήνα (2 μέτρα) που να χωράει άνετα να κινηθεί μέσα του, ένα μπαλάκι του ping pong. Ανά διαστήματα τον κόβετε και του βάζετε διάφανη μεμβράνη (για να βλέπετε το μπαλάκι εντός του σωλήνα). Καλό θα είναι στα στόμια του σωλήνα να τα επεξεργαστείτε λίγο (λείανση) για αποφυγή τραυματισμών. Στα στόμια μπορείτε να βάλετε “εμπόδια” για να αποφύγετε τυχόν λανθασμένη κατάποση. Σκοπός είναι πάει το μπαλάκι στον αντίπαλο. Καλό θα είναι να παίζετε σε τραπέζι γιατί δεν θα πρέπει να υπάρχει κλίση στον σωλήνα.

    4. απλώσετε ένα σεντόνι (κατά προτίμηση πολύχρωμο για να ζαλίζει). Βάζετε πάνω του 1 πούπουλο και λέτε στις 2 ομάδες των παιδιών που κάθονται αντικριστά να το φυσήξουν ώστε να φτάσει στην αντίπαλη ομάδα. Καλό θα είναι τα φτερά να μην είναι βαριά, μεγάλα ή βρώμικα. Μην βάζετε πούπουλα (από μαξιλάρια) γιατί προκαλούν πνιγμό κατά την κατάποση.

    5.α. σχεδιάσετε σε ένα χαρτί μία διαδρομή (άνετη) ώστε φυσώντας με καλαμάκι το μπαλάκι του ping pong να πρέπει τα παιδιά να την διανύσουν χωρίς να βγουν από τα όρια. Μπορείτε να βάλετε εμπόδια (π.χ. πλατείες – να μπουν από την μία πλευρά και να βγουν στην 2η και όχι στην 1η, σαμαράκια) κτλ.
    5.β. αντί για σχεδιασμό μπορείτε να βάλετε σχοινί, σπάγγο, κτλ.

    gkv

Αφήστε ένα σχόλιο