Βρες το βασιλιά!

Ένα συναρπαστικό παιχνίδι κίνησης, στόχου και στρατηγικής!
Κατάλληλο για όλες τις μαθητικές ηλικίες. Παίζεται από 6 έως 20+ παιδιά!

– Προετοιμασία:vres-to-vasilia

Φτιάχνουμε στο έδαφος ένα ορθογώνιο γήπεδο διαστάσεων και το χωρίζουμε στη μέση με μια γραμμή*. Τα παιδιά χωρίζονται σε 2 ομάδες, μας ανακοινώνουν μυστικά ποιος αποφάσισαν για βασιλιά και τοποθετούνται στην περιοχή τους. Στη μέση του γηπέδου βάζουμε 2 μπάλες (για έως 10 παιδιά, τρεις για έως 15…).

* οι διαστάσεις είναι περίπου όσο ένα γήπεδο του βόλεϊ. 

– Έναρξη:

vres-to-vasilia-2Αφού δώσουμε το σύνθημα τρέχουν όποιοι θέλουν από την κάθε ομάδα να πιάσουν τις μπάλες που βρίσκονται στη μέση του γηπέδου. Όποιοι τις πιάσουν πετάνε όποτε κρίνουν τη μπάλα στην απέναντι περιοχή με στόχο να κάψουν κάποιο παιδί. Αν η μπάλα πετύχει κάποιο παιδί χωρίς να έχει σκάσει πριν στο έδαφος και μετά πέσει κάτω, το παιδί αυτό “καίγεται” και βγαίνει από το παιχνίδι. Αν όμως ενώ το πετύχει, προλάβει και πιάσει την μπάλα χωρίς να πέσει κάτω, παραμένει στο παιχνίδι. Πετάει όποιος θέλει τη μπάλα. Απαγορεύεται ένα παιδί να βγει από την περιοχή της ομάδας του ή να πάρει μια μπάλα από την αντίπαλη περιοχή.

– Νικήτρια ομάδα:

Είναι εκείνη που θα καταφέρει πρώτη να κάψει το βασιλιά της αντίπαλης ομάδας!

– Παραλλαγές:

α) Μπορούμε αν θέλουμε να απλοποιήσουμε το παιχνίδι (ειδικά για μικρές ηλικίες) να μην ορίσουμε βασιλιά και να κερδίζει η ομάδα που θα κάψει πρώτη όλους τους αντιπάλους της.
β) Αν κάποιο παιδί πετάξει μια μπάλα προς κάποιο άλλο κι εκείνο την πιάσει πριν να πέσει κάτω τότε το πρώτο παιδί να βγαίνει από το παιχνίδι!

Κατεβάστε το βίντεο και τις οδηγίες του παιχνιδιού

Μόνο εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι χρήστες μπορούν να μεταφορτώνουν αρχεία!

Έστειλε/-αν: "Χαρούμενοι Αγωνιστές" Θεσσαλονίκης

1 αστεράκι2 αστεράκια3 αστεράκια4 αστεράκια5 αστεράκια (1 ψήφοι, μέσος όρος: 5.00 από 5)
Loading...

Αφήστε μια απάντηση