Ο Φαρμακοποιός

Χριστουγεννιάτικο θεατρικό

-Το χιόνι πυκνό στους δρόμους της Θεσσαλονίκης. Το κρύο τσουχτερό για την πρωτεύουσα της Βορείου Ελλάδος. Και ο κόσμος τριγυρνάει και τριγυρνάει. Δε λογαριάζει ούτε το κρύο, ούτε τα χρήματα. Τα όσα χρήματα του έχουν απομείνει πλέον. Οι γονείς κυνηγούν την καλύτερη ευκαιρία, αυτήν που θα κάνει χαρούμενο το παιδί τους. Το θέμα όμως είναι πού την κυνηγούν.

-Καταλαβαίνουμε όλοι τη δυσκολία της εποχής μας. Συνειδητοποιούμε πως οι περισσότεροι από εμάς είχαμε γίνει σκλάβοι του χρήματος. Και τώρα που δεν υπάρχει αρκετό από αυτό; Ελευθερωθήκαμε;

-Δεν το νομίζω. Το χρήμα έκανε τη δουλειά του, όταν βρισκόταν αρκετό στις τσέπες μας. Σαν σαράκι έτρωγε κομμάτια της αρετής, της ηθικής, της ανθρωπιάς. Και θα αναρωτιέστε τι σχέση μπορεί να έχουν όλα αυτά με την αποψινή μας ιστορία.

-Ασφαλώς και σχετίζονται. Η ιστορία που θα σας διηγηθούμε συνέβη πριν από οκτώ χρόνια και αφορά τη διαφθορά που προκάλεσε η αναζήτηση του χρήματος από έναν άνθρωπο στον ίδιο του τον εαυτό. Ο ήρωας λοιπόν της ιστορίας μας είναι ο Ευάγγελος Βελονής. Ζει στη Θεσσαλονίκη εδώ και είκοσι χρόνια και είναι φαρμακοποιός. Η ζωή του περιοριζόταν στο πως θα αποκτήσει ολοένα και περισσότερα χρήματα.

Το θεατρικό έχει 5 σκηνές και 19 ρόλους.

Μόνο εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι χρήστες μπορούν να μεταφορτώνουν αρχεία!

Έστειλε/-αν: "Χαρούμενοι Αγωνιστές" Θεσσαλονίκης

1 αστεράκι2 αστεράκια3 αστεράκια4 αστεράκια5 αστεράκια (9 ψήφοι, μέσος όρος: 4.44 από 5)
Loading...

4 σχόλια

Αφήστε μια απάντηση