- Συναθλούντες - https://synathlountes.agonistes.gr -

“Ζήσε τα Χριστούγεννα!”

Αναρτήθηκε στις 26/11/2014 | synathlountes.gr/?p=5198

Επιτραπέζιο παιχνίδι για όλες τις ηλικίες! “Ζήσε τα Χριστούγεννα!” ταξιδεύοντας στο Δεκέμβριο του 2014, εκτελώντας περίεργες δοκιμασίες, απολαμβάνοντας την ανάλογη γλυκιά επιβράβευση και κερδίζοντας πόντους που θα σε αναδείξουν νικητή!

Χρήσιμα Υλικά

Χαρτιά για ζωγραφική, μολύβι

Χρονόμετρο ή Ρολόι

Τριγωνάκι για κάλαντα

Ζάρι

Πιόνια (πχ. αστεράκια, καμπανούλες)

Ταμπλό-Ημερολόγιο

Δοκιμασίες

6 πράσινες κάρτες

10 κόκκινες κάρτες

Κάρτες επιβράβευσης (Μελομακάρονα, Δίπλες, Κουραμπιέδες)

Οδηγίες

Σκοπός του παιχνιδιού είναι ο παίκτης να μαζέψει κεράσματα και να ζήσει τα Χριστούγεννα! Το παιχνίδι παίζετε ως εξής: κάθε πιόνι κινείται με το ζάρι στα τετράγωνα-ημέρες του Ημερολογίου.  Κάθε ημέρα επιφυλάσσει για τον παίκτη μια διαφορετική δοκιμασία για την οποία θα επιβραβεύεται με μελομακάρονα, δίπλες ή κουραμπιέδες, τα οποία κρύβουν διαφορετικούς πόντους. Οι κατηγορίες των δοκιμασιών, το αντίστοιχο χρώμα στο ταμπλό και η αντίστοιχη επιβράβευση είναι οι εξής:

α) «Μήπως ξέρεις…;» (κόκκινο):  δίπλες (1 πόντος),

β) «Οι Άγιοί μας» (κίτρινο): δίπλες (1 πόντος)

γ) «Απ’ την Παράδοση» (πράσινο): μελομακάρονα (2 πόντοι)

δ) «Καν’ το, αν μπορείς!» (καφέ): κουραμπιέδες (3 πόντοι)

ε) «Τραγούδησέ το!» (μπλε): κουραμπιέδες (3 πόντοι)

Προς διευκόλυνση όλων η επιβράβευση αναγράφεται αντίστοιχα στην κάθε μέρα. (βλ. «Δ», «Μ», «Κ» στο ταμπλό-Ημερολόγιο) Για κάθε δοκιμασία που ο παίκτης φέρνει εις πέρας παίρνει την αντίστοιχη κάρτα επιβράβευσης (μελομακάρονα, δίπλες,  κουραμπιέδες). Το παιχνίδι τελειώνει όταν κάποιος παίκτης φτάσει στην ημέρα των Χριστουγέννων όπου τον περιμένει μια πολύ ευχάριστη δοκιμασία που πρέπει να εκτελέσει. Τότε, το παιχνίδι σταματάει, όλοι  οι παίκτες μετρούν τους πόντους τους και νικητής είναι ο παίκτης με τους περισσότερους πόντους! Εάν κάποιος παίκτης προσπεράσει το 25, πρέπει να συνεχίσει στα τετράγωνα μέχρι να φτάσει στο 31, να γυρίσει πίσω και να φτάσει ακριβώς στο 25, εκτελώντας όποια δοκιμασία αντιστοιχεί σε κάθε ημέρα. Αν κάποια δοκιμασία έχει ξαναγίνει, διατίθεται παράρτημα με έξτρα δοκιμασίες.

Το παιχνίδι γίνεται ακόμη πιο ενδιαφέρον με την προσθήκη των κόκκινων και πράσινων καρτών που βοηθούν ή …δυσκολεύουν τους παίκτες:

Πράσινη Κάρτα

Δίνεται στον παίκτη εάν πέσει σε οποιαδήποτε Κυριακή του μήνα! Εκτελεί την αντίστοιχη δοκιμασία και… απολαμβάνει την επιβράβευσή του!

Κόκκινη Κάρτα

Δίνεται στον παίκτη εάν το ζάρι του δείξει 2 ή 5 μιας που η ποθητή μέρα είναι στο 25. Εκτελεί την αντίστοιχη δοκιμασία και… είτε δίνει, είτε παίρνει γλυκά!

Copyright: ΕΝ+ΒΧ

Ταμπλό-Ημερολόγιο
Κατεβάστε (κάνοντας κλικ στο “Μεταφόρτωση αρχείου” παρακάτω) τις αναλυτικές οδηγίες και τα πρότυπα έγγραφα του παιχνιδιού.


Συναθλούντες: https://synathlountes.agonistes.gr

Σύνδεσμος προς το άρθρο: https://synathlountes.agonistes.gr/?p=5198