- Συναθλούντες - https://synathlountes.agonistes.gr -

Πάρε τη σημαία!

Ένα γνωστό και κλασικό παιχνίδι στο εξωτερικό που θα ενθουσιάσει τα παιδιά σας. Απαιτεί ταχύτητα και σκέψη. Χρειάζεται πολλά παιδιά και άφθονο χώρο.

Προετοιμασία:

Χωρίζουμε τα παιδιά σε 2 ομάδες. Καλό θα ήταν να έχουν τουλάχιστον 3 παιδιά η κάθε ομάδα. Χωρίζουμε τον χώρο του παιχνιδιού σε 2 ίσες περιοχές. Στην μέση βάζουμε μια διαχωριστική λωρίδα (γραμμή στο χώμα, με κιμωλία, ένα μακρύ σχοινί…). Στο πίσω μέρος κάθε περιοχής τοποθετούμε τη σημαία της ομάδας. (ένα καπέλο ή οποιοδήποτε μικρο αντικείμενο που να μπορεί κάποιος να το πάρει και να τρέξει).

piase-ti-simaia [1]

Στόχος

Για να κερδίσει μια ομάδα θα πρέπει ένα παίχτης της να περάσει στην απέναντι περιοχή, να πάρει την σημαία της αντίπαλης ομάδας και να ξαναπεράσει (κρατώντας την σημαία) στην δική του περιοχή. Όμως, από την στιγμή περνάει στην περιοχή της αντίπαλης ομάδος, οι αντίπαλοι παίκτες μπορούν (και προσπαθούν φυσικά) να τον πιάσουν.

Υποδείξεις για σωστή διεξαγωγή:

  1. Όταν πιάσουμε κάποιον αντίπαλο που έχει έρθει στην περιοχή μας τον πηγαίνουμε στη ‘φυλακή’. Η φυλακή βρίσκεται στην περιοχή της αντίπαλης ομάδος κατά προτίμηση μακριά από τη σημαία τους. Για να ελευθερωθεί ο φυλακισμένος πρέπει κάποιος συμπαίκτης του να πάει και να τον ακουμπήσει. Αν κρατούσε τη σημαία μας, την επιστρέφουμε στην αρχική της θέση.
  2. Αφού κάποιος πάρει τη σημαία της αντίπαλης ομάδας δεν μπορεί να την κάνει πάσα. Δηλαδή να την πάρει και να την πετάξει προς την περιοχή του.
  3. Απαγορεύεται να φυλάει κάποιος τη σημαία ή τους φυλακισμένους. Καλό θα ήταν να υποχρεώνουμε όλους τους παίκτες να βρίσκονται σε απόσταση το πολύ ενός βήματος από τη διαχωριστική γραμμή των περιοχών τους. Μόνο σε περίπτωση που τους κάνουν επίθεση θα μπορούν να αμυνθούν κατευθυνόμενοι προς τη σημαία ή τη φυλακή. (Τα παραπάνω τα προτείνουμε γιατί αλλιώς τα παιδιά στέκονται μόνιμα στη σημαία ή στη φυλακή με αποτέλεσμα οι αντίπαλοι να μην κάνουν επίθεση και το παιχνίδι να καταντάει βαρετό!).

Αριθμός παικτών:

6 – 30.

Διάρκεια κάθε γύρου:

Περίπου 10 λεπτά. Εξαρτάται προφανώς απ’τον αριθμό των παιδιών.