Παιχνίδι με νερό που χρειάζεται κάμποσο ανοιχτό χώρο. Χωρίστε τα παιδιά σε δύο ομάδες και βάλτε τες να στέκονται η μία απέναντι από την άλλη, με απόσταση περίπου 25 μέτρα ανάμεσά τους. Μπροστά από κάθε ομάδα τραβήξτε μια μεγάλη γραμμή κατά μήκος της σειράς των παιδιών είτε απλώνοντας κάτω π.χ. ένα σχοινί, είτε με κιμωλία ή άλλο τρόπο. Φυσικά όταν τις ολοκληρώσετε οι δύο γραμμές θα απέχουν περίπου 25 μέτρα μεταξύ τους. Οι παίκτες της κάθε ομάδας πρέπει να στέκονται ο ένας δίπλα στον άλλο πάνω στη γραμμή-σύνορο της ομάδας τους, με απόσταση μισό με ένα μέτρο κάθε ένας από τους δύο διπλανούς του.

Δώστε σε κάθε παίκτη από δύο νερόμπομπες. Διαλέξτε ποια ομάδα θα κάνει πρώτη επίθεση. Η άλλη ομάδα τότε παραμένει στη θέση της, αλλά στρέφει τα νώτα προς τους επιτιθέμενους. Με το σύνθημα «Πυρ!» από τον αρχηγό, όσα μέλη της επιτιθέμενης ομάδας θέλουν μπορούν να ρίξουν ένα ή δύο από τα μπαλόνια που έχουν στα χέρια προς τον εχθρό – φυσικά μετά δεν δικαιούνται να πάρουν άλλο. Αν κάποιος αντίπαλος χτυπηθεί, αποχωρεί από το παιχνίδι και βγαίνει σε σημείο που να μην εμποδίζει τη διεξαγωγή του. Ύστερα, η επιτιθέμενη ομάδα γίνεται αμυνόμενη, στρέφει τα νώτα στους εχθρούς και δέχεται τα πυρά τους. Κατόπιν επιστρέφει και έτσι οι δύο ομάδες βρίσκονται κατά πρόσωπο αντιμέτωπες πάλι.

Τώρα ο αρχηγός δίνει το σύνθημα «Έφοδος!». Οι δύο ομάδες τρέχουν η μία εναντίον της άλλης, με στόχο να περάσουν τη γραμμή-σύνορο των αντιπάλων. Προσοχή: ο στόχος ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ να «σκοτώσουν» όλους τους αντιπάλους, αλλά να περάσουν τη γραμμή-σύνορό του. Γι’ αυτό έχουν τις νερόμπομπες, ώστε να «σκοτώνουν» όποιον δουν ότι μάλλον θα περάσει το δικό τους σύνορο ή ότι μάλλον θα τους εμποδίσει να περάσουν το δικό του. Όποιος χτυπηθεί από νερόμπομπα αυτομάτως αποκλείεται.

ΠΡΟΣΟΧΗ μήπως υπάρξουν τραυματισμοί ή συμπλοκές (πιο εύκολο).

Τοποθετήστε διαιτητές που να κοιτούν αν κάποιος κατάφερε να περάσει αντίπαλο σύνορο. Ο πρώτος που θα το καταφέρει (αν δεν το καταφέρει καμία ομάδα έχουμε ισοπαλία και καθεμία θεωρείται ότι έχει μία νίκη-πόντο), χαρίζει τον τίτλο του νικητή της μάχης στην ομάδα του και το παιχνίδι ξαναρχίζει και συνεχίζεται μέχρι κάποια ομάδα να φτάσει τις πέντε νίκες, οπότε κερδίζει τον «πόλεμο».

Αν κάποιο παιδί διαφωνήσει με κάποιο διαιτητή, τιμωρείται… με μία νερομπομποβολή πάνω του από κάποιο στέλεχος-δήμιο!

 

Η ιδέα του παιχνιδιού ανήκει στον Dave.

1 αστεράκι2 αστεράκια3 αστεράκια4 αστεράκια5 αστεράκια (2 ψήφοι, μέσος όρος: 3,00 από 5)
Loading...
Δημοσιεύτηκε: 3 Ιουνίου 2012Κατηγορίες: Κατασκήνωση0 Σχόλια on Οι νερόμπομπες επιτίθενται!