Μόνο εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι χρήστες μπορούν να μεταφορτώνουν αρχεία!

Χρειαζόμαστε πληθώρα χαρτιών τυπωμένων σε στυλ φακέλου, πάνω στο καθένα από τα οποία θα αναγράφεται το όνομα μιας πόλης. Οι ομαδάρχες βρίσκονται διασκορπισμένοι μέσα στην κατασκήνωση σε λιγότερο ή περισσότερο εμφανή σημεία και αντιπροσωπεύουν ο καθένας από αυτούς το ταχυδρομικό γραφείο κάθε γεωγραφικού διαμερίσματος.

Καθώς ξεκινά το παιχνίδι, τα παιδιά παίρνουν από ένα χαρτί “γράμμα” από το κεντρικό ταχυδρομείο (πχ αρχηγείο), το οποίο πρέπει να παραδώσουν στο ταχυδρομικό γραφείο του διαμερίσματος που ανήκει η αναγραφόμενη πόλη. Έτσι, ψάχνουν να βρουν σε ποιο διαμέρισμα ανήκει η συγκεκριμένη πόλη που αναγράφεται στο γράμμα και πού βρίσκεται το ταχυδρομικό γραφείο του διαμερίσματος αυτού. (Αν δεν ξέρουν ένα από τα δύο ή και κανένα, πάνε ψάχνοντας και ρωτώντας σε κάθε ταχυδρομικό γραφείο που θα συναντήσουν, αν ανήκει σε αυτό η συγκεκριμένη πόλη). Όταν βρουν το σωστό ταχυδρομικό γραφείο, ο υπεύθυνος ομαδάρχης υπογράφει πάνω στο “γράμμα” και το παιδί επιδεικνύοντάς το στο κεντρικό ταχυδρομείο, παίρνει το επόμενο, κλπ. Νικητής είναι ο ταχύτερος ταχυδρόμος· το παιδί που με τη λήξη του παιχνιδιού θα έχει μαζέψει τα περισσότερα υπογεγραμμένα “γράμματα”.

Μπορεί να παιχτεί και καθ’ ομάδα. Αντί, δηλαδή, να νικά το παιδί με τα περισσότερα γράμματα, μπορεί να νικά η ομάδα που θα έχει τα περισσότερα (η ταχύτερη… ταχυδρομική εταιρία).

 

Μπορείτε να κατεβάσετε (κάνοντας κλικ στο “Μεταφόρτωση αρχείου” παρακάτω) έτοιμο αρχείο pdf με τους φακέλους με τις πόλεις, καθώς και ένα αρχείο word με την κατανομή των πόλεων σε γεωγραφικά διαμερίσματα. (Εκτυπώνοντας τους φακέλους, υπολογίστε πως πρέπει τελικά να είναι τουλάχιστον 6πλάσιοι από τα παιδιά που θα παίξουν.)

1 αστεράκι2 αστεράκια3 αστεράκια4 αστεράκια5 αστεράκια (3 ψήφοι, μέσος όρος: 5,00 από 5)
Loading...
Δημοσιεύτηκε: 24 Ιουνίου 2012Κατηγορίες: Εκδρομή, Κατασκήνωση0 Σχόλια