Δημιουργούμε στην αίθουσα χώρο ικανό για έντονη και γρήγορη κίνηση των παιδιών (μπορεί να παιχτεί και σε εξωτερικό χώρο, αλλα να γνωρίζουμε ότι μπορεί τα παιδιά να…. κυλιστούν κάτω για να κερδίσουν). Χωρίζουμε τα παιδιά σε δύο ισόποσες ομάδες (τουλάχιστον 3 παιδιά η κάθε ομάδα) και τις τοποθετούμε την μία αντικριστά στην άλλη. Ανάμεσά τους φτιάχνουμε μια πυραμίδα με 6 πλαστικά ποτηράκια (τοποθετώντας 3 στην βάση, 2 από πάνω και ένα στην κορυφή). Δίνουμε στην μία ομάδα ένα μπαλάκι πινγκ-πονγκ και τους προκαλούμε να γκρεμίσουν την πυραμίδα. Μόλις, όμως, την γκρεμίσουν πρέπει να την ξαναφτιάξουν συνεργαζόμενοι γιατί… η άλλη ομάδα καραδοκεί. Μόλις γκρεμιστεί η πυραμίδα, παίρνει το μπαλάκι και προσπαθεί να χτυπήσει όσο πιο γρήγορα μπορεί όσο το δυνατόν περισσότερους παίκτες της πρώτης ομάδας, αφού όποιον χτυπάει βγαίνει από το παιχνίδι και πάει σε μια άκρη για να μην εμποδίζει την εξέλιξη του παιχνιδιού. Νικήτρια η ομάδα που θα καταφέρει τον στόχο της (να φτιάξει την πυραμίδα ή να βγάλει όλους τους παίκτες της αντίπαλης ομάδας). Έπειτα, ανταλλάσσουμε τους ρόλους των ομάδων.

Βελτιώσεις: Μπορούμε να βάλουμε τα παιδιά της δεύτερης ομάδας, που προσπαθούν να εμποδίσουν το χτίσιμο, να ρίχνουν το μπαλάκι από κάποια απόσταση και πίσω…

ή να έχουν περισσότερα μπαλάκια ανάλογα με το πλήθος των παιδιών…

ή, ακόμα, η πρώτη ομάδα να πηγαίνουν ένας-ένας για να φτιάξουν την πυραμίδα και μόνο όταν καεί ο πρώτος να πηγαίνει ο δεύτερος κ.ο.κ..

1 αστεράκι2 αστεράκια3 αστεράκια4 αστεράκια5 αστεράκια (5 ψήφοι, μέσος όρος: 5,00 από 5)
Loading...
Δημοσιεύτηκε: 21 Απριλίου 2012Κατηγορίες: Κατηχητικό/Ομάδα0 Σχόλια