Το παιχνίδι

Βάζουμε τους παίχτες να σχηματίσουν δυο κύκλους, τον ένα μέσα στον άλλο και ως αμοιβή για το κατόρθωμά τους αυτό, τους δίνουμε από τρεις καραμέλες, τις οποίες όμως δεν τρώνε αμέσως. Έπειτα σε ένα παίχτη του εξωτερικού κύκλου δίνουμε ένα πορτοκάλι και σ’ έναν του εσωτερικού ένα μεγάλο κομμάτι πάγο. Τα παιδιά αρχίζουν να δίνουν χέρι-χέρι το πορτοκάλι και τον πάγο, μόνο στον κύκλο όπου βρίσκονται. Με ένα ξαφνικό σφύριγμα διακόπτουμε τις «μεταφορές» (φυσικά χωρίς να βλέπουμε) και αυτός στον οποίο βρέθηκε εκείνη τη στιγμή το πορτοκάλι, «πληρώνει» μία καραμέλα σε αυτόν που έχει τον πάγο. Συνεχίζουμε μέχρι κάποιος από τον εξωτερικό κύκλο μείνει χωρίς καραμέλες, οπότε και οι κύκλοι αλλάζουν θέσεις. Και το παιχνίδι συνεχίζεται με την ίδια διαδικασία, για όσο χρόνο επιθυμούμε.

Παραλλαγή

Η παραπάνω μορφή του παιχνιδιού προσφέρεται για παραπάνω από 10 παιδιά. Για λιγότερα, μπορούμε να βάλουμε τα παιδιά να κάνουν ένα κύκλο μόνο, στον οποίο θα κυκλοφορούν ταυτόχρονα ο πάγος και το πορτοκάλι. Θα απαγορεύσουμε όμως να κρατά κάποιος ταυτόχρονα και τα δύο για πάνω από 1 δευτερόλεπτο.
Το ενδιαφέρον και ωραίο σε αυτό το παιχνίδι είναι ότι τα παιδιά θα προσπαθούν να κρατούν όσο περισσότερο γίνεται τον πάγο-πράγμα δύσκολο και επώδυνο!-ενώ θα προσπαθούν να ξεφορτωθούν το πορτοκάλι.

1 αστεράκι2 αστεράκια3 αστεράκια4 αστεράκια5 αστεράκια (5 ψήφοι, μέσος όρος: 5,00 από 5)
Loading...
Δημοσιεύτηκε: 26 Μαρτίου 2012Κατηγορίες: Κατηχητικό/Ομάδα0 Σχόλια on Ο πάγος και το πορτοκάλι