του Αρχιμ. Αστερίου Χατζηνικολάου / Εκδόσεις Αδελφότητας Θεολόγων “Ο ΣΩΤΗΡ”, Αθήνα 2012

«Μέσα στο κατανυκτικό περιβάλλον και στην ησυχία του ναού αισθάνεσαι ότι η εμβέλεια των δυνατοτήτων σου αυξάνεται καταπληκτικά… Σαν ο ναός που βρίσκεσαι τώρα να είναι το σημείο στο οποίο έκλινε ο ουρανός, χαμήλωσε και ακούμπησε τη γη μας. Ένα γήινο σημείο επαφής με τον ουρανό!

Και ο χρόνος σταμάτησε τώρα. Τα λεπτά και τα δευτερόλεπτα στέκονται με δέος και δεν προχωρούν. Μπροστά στον ωκεανό της αιωνιότητος, που ανοίγεται μπροστά μας, όλα φέρονται διαφορετικά. Οι στιγμές αποκτούν αιώνια διάρκεια. Η σκέψη ηρεμεί. Η ψυχή ζει. Η αίσθηση γίνεται πνευματική. Η ύπαρξή μας όλα τα καταλαβαίνει. Σα να γεννιόμαστε ξανά, αληθινά και για πάντα αυτή τη φορά».

Μέσα στην Εκκλησία μας ιερουργείται μυστικά, αθόρυβα, κατανυκτικά το μυστήριο της κοινωνίας του ανθρώπου με το Θεό…Στις σελίδες του βιβλίου προσεγγίζεται ο πόθος του ανθρώπου για τον Θεό και η επίμονη αναζήτηση του προσώπου Του, η συνάντηση μαζί Του μέσα στον οίκο Του, η σχέση αγάπης που μπορεί να αναπτυχθεί μεταξύ Θεού και ανθρώπου και κυρίως το Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας.

Ένα χρήσιμο βοήθημα για τον καταρτισμό του κατηχητή σχετικά με το μυστήριο της Θείας Λειτουργίας. Γίνεται μελέτη της σημασίας της, της ανάγκης προετοιμασίας για τη Θεία Κοινωνία και των θαυμαστών αποτελεσμάτων της.

 

Περιεχόμενα

Εισαγωγή   5

Α. Η αναζήτηση του Θεού   15

Β. «Εἰσελεύσομαι εἰς τόν οἶκον σου…»   45

Γ. «Ἡτοίμασας ἐνώπιόν μου τράπεζαν»   75

Δ. Το μυστήριο των μυστηρίων   95

Ε. Η υπέρτατη θυσία   131

ΣΤ. Τα θαυμαστά αποτελέσματα   175

Ζ. Τι είναι η θεία Κοινωνία   214

Η. Προετοιμασία για τη θεία Κοινωνία   239

Επίλογος   265

1 αστεράκι2 αστεράκια3 αστεράκια4 αστεράκια5 αστεράκια (5 ψήφοι, μέσος όρος: 5,00 από 5)
Loading...
Δημοσιεύτηκε: 6 Φεβρουαρίου 2012Κατηγορίες: Βιβλία για τον κατηχητήΕτικέτες: , 2 Comments

2 Comments

  1. maxitis 7 Φεβρουαρίου 2012 at 17:43

    Πόσο τιμάται;

Αφήστε ένα σχόλιο