Χωρίζουμε τα παιδιά σε 4 ή 5 ομάδες. Καλό είναι η κάθε ομάδα να μην ξεπερνά τα 6-7 άτομα. Η πρώτη ομάδα συσκέπτεται και αποφασίζει μια κατηγορία πραγμάτων, αντικειμένων (π.χ. έπιπλα δωματίου, ζώα θάλασσας, πόλεις), την οποία την γνωστοποιεί μόνο στον ομαδάρχη. Έπειτα, κάθε παιδί της πρώτης ομάδας λέει μία λέξη από αυτήν την κατηγορία.
Η αμέσως επόμενη ομάδα έχει χρέος, ακούγοντας τις λέξεις που είπαν τα παιδιά της πρώτης ομάδας, να βρει σε ποια κατηγορία ανήκουν. Για να το κάνουν αυτό, έχουν μόνο δυο προσπάθειες. Αν την βρουν με την πρώτη, παίρνουν 2 βαθμούς, με την δεύτερη παίρνουν 1, αλλιώς 0. Ακόμα, παίρνουν 2 βαθμούς στην περίπτωση που η πρώτη ομάδα κάνει λάθος και πει λέξη που δεν αντιστοιχεί στην κατηγορία. Ομοίως συνεχίζεται το παιχνίδι με την δεύτερη ομάδα κοκ.
Σημείωση 1: Αν οι ομάδες έχουν 2 ή 3 παιδιά στην σύνθεσή τους, τότε κάθε παιδί λέει 2 λέξεις από την κατηγορία. Αν είναι κάθε παιδί μόνο του, τότε λέει τουλάχιστον 3 λέξεις (το ορίζει ο ομαδάρχης).
Σημείωση 2: Η ομάδα που ψάχνει να βρει την κατηγορία πρέπει να βρει την κατηγορία που έχει αποφασίσει η προηγούμενη ομάδα και όχι οποιαδήποτε κατηγορία περιέχει τις λέξεις. Για παράδειγμα, οι πόλεις Αθήνα, Κατερίνη, Λαμία, Λάρισα είναι ταυτόχρονα πόλεις της Ελλάδας, της Ευρώπης, αλλά και του κόσμου! Οπότε, προτείνεται τουλάχιστον μία λέξη να είναι λίγο πιο βοηθητική, ώστε να περιοριστούν λίγο οι κατηγορίες. Για αυτό το λόγο, όπου χρειάζεται, καλό είναι να βοηθά και ο ομαδάρχης. Επίσης, στην ομάδα που αποφασίζει την κατηγορία, τα παιδιά που την απαρτίζουν, μπορούν να αλληλοβοηθηθούν στην εύρεση κατάλληλων λέξεων.