1. Δίνουμε στο καθένα παιδί και από ένα όνομα ψαριού. Όλα τα παιδιά-ψάρια πρέπει να έχουν μια “φωλιά” στις καρέκλες της αίθουσας πλην ενός που θα στέκει όρθιο.
2. Ο Ομαδάρχης φωνάζει τα ονόματα 2 ψαριών, τα οποία ακούγοντας το όνομά τους θα πρέπει να ανταλλάξουν θέσεις. Τότε το ψαράκι που δεν διαθέτει φωλιά παραμονεύει να καταλάβει μια από τις 2 θέσεις που προς καιρόν θα είναι κενές.
3. Ο Ομαδάρχης θα πρέπει να φωνάζει ζεύγη ψαριών διαρκώς, αφήνοντας τόσο χρόνο όσος χρειάζεται για την αλλαγή των θέσεων (ο ομαδάρχης.
4. Μετά από μερικούς γύρους φωνάζει: «ΦΟΥΡΤΟΥΝΑΑΑ!». Τότε όλα τα ψάρια θα πρέπει να αλλάξουν μεταξύ τους θέσεις, γεγονός το οποίο, όπως είναι φυσικό, θα προκαλέσει πανικό χαράς…!
5. Και το παιχνίδι συνεχίζεται με τον ίδιο τρόπο!

1 αστεράκι2 αστεράκια3 αστεράκια4 αστεράκια5 αστεράκια (9 ψήφοι, μέσος όρος: 4,89 από 5)
Loading...
Δημοσιεύτηκε: 22 Ιανουαρίου 2012Κατηγορίες: Κατηχητικό/Ομάδα3 Comments

3 Comments

 1. κ.Βασιλική 23 Ιανουαρίου 2012 at 21:57

  Αυτό το παιχνίδι αρέσει πολύ στα παιδιά ιδιαίτερα του Δημοτικού!! Μπορούμε αντι για ψάρια να πουμε στα παιδιά να είναι διάφορα φρούτα και αντι για φουρτούνα να φωνάξουμε ΦΡΟΥΤΟΣΑΛΑΤΑΑΑ!!!

 2. kasos 25 Ιανουαρίου 2012 at 07:35

  Όντως ευχάριστο παιχνίδι! Έχουμε παίξει την παραλλαγή με τον ταχυδρόμο.
  Σε κάθε παιδί αντιστοιχεί ένας αριθμός (είναι πιο εύκολο να θυμάσαι αριθμούς παρά ονόματα ψαριών).
  Κάθε φορά λές “έφερα γράμμα για το 2 και το 4…”
  Όταν θέλεις να αλλάξουν όλοι αντί για «ΦΟΥΡΤΟΥΝΑΑΑ!» ή «ΦΡΟΥΤΟΣΑΛΑΤΑΑΑ!!!» φωνάζεις «ΓΕΝΙΚΟ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟ!»

 3. Koralia S. 24 Μαΐου 2021 at 21:17

  Τα παιδιά έχουν ξετρελαθεί με αυτό το παιχνίδι..! Πολύ εύκολο και πολύ γρήγορο. Μια ακόμα παραλλαγή, ενδιαφέρουσα πιστεύω, είναι αυτή με πόλεις/ χωριά/ νομούς της Ελλάδας και με γενικό πρόσταγμα ”Ελλάδα”!

Αφήστε ένα σχόλιο