Ορίζουμε τα 4 σημεία του ορίζοντα μέσα στην αίθουσα. Τα παιδιά σηκώνονται όρθια μπροστά στις καρέκλες τους. Όταν εμείς φωνάξουμε «βορράς», θα πρέπει να στραφούν προς το σημείο που έχουμε ορίσει ότι είναι ο Βορράς. Ομοίως και για τα υπόλοιπα σημεία του ορίζοντα. Ξεκινάμε λοιπόν να φωνάζουμε (χωρίς να τηρούμε συγκεκριμένη σειρά) τις 4 λέξεις και τα παιδιά αρχίζουν να στρέφονται. Όσο περνά η ώρα και τα παιδιά αντιλαμβάνονται το παιχνίδι, φωνάζουμε τις λέξεις όλο και πιο γρήγορα. Όποιος στραφεί σε λάθος κατεύθυνση χάνει και κάθεται στην καρέκλα του. Όταν πλέον μείνει ένας όρθιος, αυτός είναι ο νικητής.

Μπορεί να παιχτεί και κατά ομάδες. Σ’ αυτήν την περίπτωση, στρέφεται ολόκληρη η ομάδα προς την κατεύθυνση που φωνάζουμε. Αν έστω κι ένα παιδί κάνει λάθος, η ομάδα παίρνει μια παρατήρηση. Στις 2 ή 3 ή 4 παρατηρήσεις (ανάλογα με το πλήθος και την ηλικία των παιδιών, καθώς και το χρόνο που έχουμε διαθέσιμο) η ομάδα βγαίνει από το παιχνίδι. Νικήτρια είναι η ομάδα που θα μείνει μόνη της στο παιχνίδι.

1 αστεράκι2 αστεράκια3 αστεράκια4 αστεράκια5 αστεράκια (1 ψήφοι, μέσος όρος: 5,00 από 5)
Loading...
Δημοσιεύτηκε: 21 Ιανουαρίου 2012Κατηγορίες: Κατασκήνωση, Κατηχητικό/Ομάδα1 Comment

One Comment

  1. +αθλητής 22 Ιανουαρίου 2012 at 23:23

    Το παίξαμε σήμερα στην “ομάδα” και είχε απόλυτη επιτυχία! Ίσως, χωρίς υπερβολή, το πιο επιτυχημένο παιχνίδι απ’ την αρχή της χρονιάς! Δεν το περίμενα, για να πω την αλήθεια… Φαίνεται αρκετά απλό, αλλά συναρπάζει!

Αφήστε ένα σχόλιο