Προτείνεται για παιδιά Γυμνασίου, αν και μπορεί να παιχτεί από όλες τις ηλικίες.
Κρύβουμε πολλά (περίπου 10πλάσια από τα παιδιά που συμμετέχουν) ποτηράκια γεμάτα με νερό (όχι ξέχυλα…) οπουδήποτε μπορούμε να φανταστούμε μέσα στην κατασκήνωση: μέσα σε θάμνους, πάνω σε κλαδιά δέντρων κλπ. Χωρίζουμε τα παιδιά σε δύο μεγάλες ομάδες, οι οποίες φορούν για διακριτικά διαφορετικού χρώματος μαντηλάκια σε εμφανές σημείο -καλύτερα όχι στα χέρια όπου μπορούν να τα κρύψουν εύκολα. Με την έναρξη του παιχνιδιού η κάθε ομάδα θα πρέπει να ψάξει να βρει ποτηράκια με νερό και να τα μεταφέρει στο προκαθορισμένο αρχηγείο της, αλλά παράλληλα και να εμποδίσει την άλλη ομάδα να μαζέψει, κυνηγώντας τους παίκτες της. Όταν κάποιος παίκτης (μόνο ένας επιτρέπεται κάθε φορά) πιάσει έναν αντίπαλο που μεταφέρει σαντιγί, τον οδηγεί «αιχμάλωτο» στο «αφεντικό» της ομάδας του, όπου και τον αφήνει φεύγοντας για να συνεχίσει την αναζήτηση ποτηριών. Στο τέλος του παιχνιδιού νικά η ομάδα που θα έχει μαζέψει τα περισσότερα -φυσικά, όσα έχουν αδειάσει πριν φτάσουν στο αρχηγείο της ομάδας δεν μετράνε!
Το «Αφεντικό» της κάθε ομάδας καλό είναι να είναι στέλεχος και να μην βρίσκεται στη βάση-αρχηγείο της ομάδας, αλλά σε κάποιον «ουδέτερο» χώρο. Σε αυτόν έρχονται όλοι οι αιχμάλωτοι από το αντίπαλο στρατόπεδο. Έχει δικαίωμα και υποχρέωση να βάλει όποια (μόνο μία όμως) δοκιμασία διαρκείας ενός λεπτού θέλει στον αιχμάλωτο (π.χ. να κάνει τούμπες) πριν τον αφήσει ελεύθερο μαζί με το ποτήρι του.
Αν ξεμείνετε από ποτηράκια, αφαιρέστε τα από τα αρχηγεία και ξανακρύψτε τα, έχοντας καταγράψει πόσα μάζεψε κάθε ομάδα. Το παιχνίδι κρατά όση ώρα ορίσουμε. Καλύτερα να παιχτεί νύχτα.
Σημείωση: Αν διαπιστώσετε ότι, πηγαίνοντας να κρύψετε εκ νέου τα ποτηράκια, κάποιος σας ακολουθεί για να δει πού θα τα βάλετε, μπορείτε να γυρίσετε αρχοντικά προς το μέρος του και να του στείλετε κατακέφαλα το νερό για το οποίο αγωνίζεται!
(Μπορούμε, σε περίπτωση που έχουμε το πολύ 50-60 παιδιά, αντί για ποτηράκια και νερό να χρησιμοποιήσουμε πιατάκια και σαντιγί…)
Μια παραλλαγή του παιχνιδιού (με αρκετές διαφορές) είναι και το παιχνίδι Νεροκουβαλητές
One Comment
Αφήστε ένα σχόλιο
You must be logged in to post a comment.
Να ρωτήσω-προτείνω κάτι;
Για να μην έχουμε αυτό το μπέρδεμα με τα ποτήρια και το μέτρημα, δεν είναι καλύτερο αν απλά ό,τι ποτήρι έρχεται να ρίχνεται μέσα στον κουβά της ομάδας;Νικάει όποια ομάδα έχει το περισσότερο νερό.
Ρωτάω επειδή δεν το έχω παίξει και φοβάμαι μην ξεχνάω κάτι.