Το runnerball παίζεται καθ’ ομάδες είτε ως πρωτάθλημα, είτε ως ομαδικό παιχνίδι.

Οι ομάδες πρέπει να είναι ισάριθμες.

Ο τόπος διεξαγωγής του παιχνιδιού πρέπει να είναι αρκετά μεγάλος (π.χ. γήπεδο ποδοσφαίρου).

Υλικά: Ρόπαλο και μπάλα του baseball, ένα κουτί άδειο.

Τρόπος διεξαγωγής παιχνιδιού:

Σε μια άκρη του γηπέδου είναι η Α’ ομάδα που ρίχνει την μπάλα χτυπώντας την με το ρόπαλο όσο το δυνατό πιο μακριά γίνεται. Δίπλα από την Α’ ομάδα είναι 1 παίκτης της αντίπαλης Β’ ομάδας που έχει μπροστά του το άδειο κουτί. Η Β’ ομάδα προσπαθεί να επαναφέρει την μπάλα με τους διασκορπισμένους παίκτες της δίπλα στο σημείο ρίψης, όπου βρίσκεται ο συμπαίκτης της με το άδειο κουτί, μέσα στο οποίο πρέπει να τοποθετήσει την μπάλα. Ενόσω γίνεται αυτή η επαναφορά ο παίκτης της Α’ ομάδας τρέχει να καλύψει τα σημεία πόντων που είτε είναι ζωγραφισμένοι κύκλοι στο έδαφος είτε είναι τοποθετημένα στεφάνια (ρυθμικής γυμναστικής) περιμετρικά του γηπέδου. Όταν η μπάλα επιστραφεί και μπει στο κουτί από την ομάδα Β’, τότε ο παίκτης της Α’ ομάδας θα πρέπει να βρίσκεται εντός ενός στεφανιού (κύκλου) ή στο τέρμα. Αν είναι μεταξύ των στεφανιών (κύκλων) χάνει και βγαίνει εκτός. Το κάθε στεφάνι ανάλογα με την απόσταση του από το σημείο ρίψης αντιστοιχεί σε πόντους.

Για παράδειγμα:  το 1ο στεφάνι = 10 πόντους

2ο στεφάνι = 20 πον.  κ.ο.κ , (βαθμολογείται και το τέρμα)

Αν ο πρώτος παίκτης της Α’ ομάδας (αυτός που χτύπησε πρώτος την μπάλα) δεν έχει προλάβει να φτάσει στο τέρμα, μπορεί να σταθεί εντός ενός στεφανιού – κύκλου (εξασφαλίζοντας πόντους για την ομάδα) και να συνεχίσει προς το τέρμα κατά τη διάρκεια της  ρίψης της μπάλας από το δεύτερο παίκτη της ομάδας του, κ.ο.κ.

Η Β’ ομάδα αν είναι ταχύτατη στην επιστροφή της μπάλας θα αποτρέψει την Α’ ομάδα να κερδίσει όσο το δυνατόν περισσότερους πόντους. Όταν ρίξουν την μπάλα όλοι οι παίκτες της Α’ ομάδας, τότε οι δύο ομάδες αλλάζουν ρόλους.

Νικήτρια είναι όποια ομάδα μαζέψει τους πιο πολλούς πόντους.

Σημείωση: Αν υπάρχουν κοντά στο γήπεδο δύσβατα σημεία όπως βάτα κ.α., καλό είναι οι μπαλιές που καταλήγουν εκεί να ακυρώνονται ή να επαναλαμβάνονται.

1 αστεράκι2 αστεράκια3 αστεράκια4 αστεράκια5 αστεράκια (Καμία βαθμολόγηση προς το παρόν.)
Loading...
Δημοσιεύτηκε: 16 Δεκεμβρίου 2011Κατηγορίες: Κατασκήνωση0 Σχόλια